Учени от центъра на НАСА Джонсън в Хюстън предложиха метод

...
Учени от центъра на НАСА Джонсън в Хюстън предложиха метод
Коментари Харесай

Нов метод на НАСА предсказва вероятни щети за здравето на астронавтите

Учени от центъра на НАСА " Джонсън " в Хюстън предложиха способ за предсказание на евентуални вреди за здравето на астронавтите от галактическата радиация посредством кръвен разбор. Това съобщава сайтът на галактическото ведомство, представен от Българска телеграфна агенция. 

Благодарение на този прийом се дефинира самостоятелната радиочувствителност на членовете на екипажа на галактическите задачи. Техни кръвни проби се подлагат на въздействието на гама-лъчи. Методът е бил създаден въз основа на данните на 38 астронавти на възраст сред 37 и 57 години, направили полети на Международната галактическа станция /МКС/ в интервала 2001 - 2013 година. 

Изследователите сравнили резултата, оказан върху кръвта на астронавтите под въздействието на гама-лъчите в лабораторни условия, с дейностите на галактическата радиация на МКС въз основа на пробите, взети след завършването на полета. 

В взаимозависимост от броя на развалените хромозоми след облъчването в лабораторията за всеки астронавт създали компютърен модел, кадърен да дефинира неговата самостоятелна радиочувствителност. Сравнението на изчислените индикатори с действителните, получени след завръщането на астронавтите на Земята, удостоверили високата акуратност на създадения способ. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР