Учени от целия свят са получили заплахи за смърт и

...
Учени от целия свят са получили заплахи за смърт и
Коментари Харесай

Учени от цял свят са получавали заплахи заради коментиране на пандемията в медиите

Учени от целия свят са получили закани за гибел и полово принуждение откакто са коментирали тематиката за в медиите. Това демонстрира съществено изследване, заяви The Guardian.

От 321 учени, интервюирани от сп. Nature, 15% са декларирали, че са били заплашвани със гибел, а 22% са получавали закани за физическа или полова разпра поради обществено разискване на пандемията. Две трети от интервюираните са декларирали, че откакто са се появили в медиите, са претърпяли отрицателен опит.
 Проф. Витанов: Опитаха се да ме убият на пътя. Заплахите против мен са всекидневие Проф. Витанов: Опитаха се да ме убият на пътя. Заплахите против мен са всекидневие
Проф. Николай Витанов загатна за евентуален опит за нападение против него от недоволстващи от прогнозите, анализите и препоръките му по отношение на...

В разследване на това те са изпаднали в положение на паника и боязън и някои от тях са престанали обществено да споделят възгледите си. Най-чести аргументи за нападки са били изявления, свързани с имунизациите против COVID-19, маските, произхода на ковид и успеваемостта на медикаментите за лекуване на заболяването, измежду които " , антипаразитно средство, което е препоръчвано на някои от тези, които са против имунизирането.

Д-р Андрю Хил, фармаколог от университета в Ливърпул, е получил изображения с обесени хора и гробове, откакто той и негови сътрудници са разгласили през юли метаанализ, в който се допуска, че " Ивермектин " може да помогне при лекуване на ковид, само че по-късно публикацията изтеглена откакто Хил почва да се съмнява в данните, лежащи в основата на едно от оценените от него проучвания.!

Учените главно от Англия, Германия и Съединени американски щати описват по какъв начин се получавали оскърбителни или заплашителни електронни писма и известия включително закани да бъдат убити - те или техните близки. Някои известията са получавани по телефона и обществените мрежи. Публикувани са и техните домашни адреси. Шестима от интервюираните са съобщили, че са станали жертви на физически набези.

Списание Nature е интервюирало учени от 7 страни, които са се появявали в медиите, говорейки за COVID-19. Проучване измежду 50 учени, извършено от Австралийския теоретичен медиен център демонстрира, че 6 от тях (12%) са били заплашвани със гибел, а още шест с физическа или полова кавга. Повечето от учените са били подложени на обиди, враждебно отношение, словесна експанзия или закани.
 „ Политико “: Журналистите в целия Европейски Съюз са изправени пред закани „ Политико “: Журналистите в целия Европейски Съюз са изправени пред закани
Придружени с принуждение офанзиви, поредност от убийства, онлайн закани и словесни нападки оказват напън върху публицистите в огромна част от...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР