Учени от Сингапур коригираха прогнозата за края на епидемията от

...
Учени от Сингапур коригираха прогнозата за края на епидемията от
Коментари Харесай

Учени промениха датата за края на епидемията в Русия

Учени от Сингапур коригираха прогнозата за края на епидемията от ковид в Русия, отлагайки я за четири дни - на 8 август.
Това следва от непрекъснато обновените данни от лабораторията за нововъведения на Сингапурския университет по технологии и дизайн, заяви РИА Новости.
Преди това специалисти допуснаха, че епидемията в Русия може да завърши на 7 август, по-късно датата беше изменена на 4 август, съобщи БГНЕС.
Тези периоди може да се движат във всяка посока според от обстановката и подхванатите ограничения, изясняват създателите на модела. Учените също предизвестиха, че страните, които са минали пика на ковид , могат да се изправят пред нова вълна на епидемията с прибързано унищожаване на рестриктивните мерки.
За да създадем прогноза, използвахме по-специално модела SIR - математически модел на разпространяването на инфекцията, който разказва динамичността на сензитивните към заболяването, броя на инфектирани и възобновени.
Авторите на изследването означават, че към всевъзможни прогнози би трябвало да се подхожда с нараснало внимание и предизвестяват за заплахите от " несъразмерен оптимизъм ".
Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков също преди този момент съобщи, че Кремъл се управлява от ясно схващане, че е невероятно да се дефинира крайната дата на коронавирусната зараза в Русия.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 2 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР