Учени от Санкт Петербург успяха да разшифроват пълния геном на

...
Учени от Санкт Петербург успяха да разшифроват пълния геном на
Коментари Харесай

Руският официоз: Направихме важна стъпка към създаване на ваксина срещу коронавируса

Учени от Санкт Петербург съумяха да разшифроват цялостния геном на новия ковид посредством биопроби, взети от съветски пациент. Това е значима стъпка освен в изследването на патогена, само че и към основаването на ваксина, написа "Росийская газета ".
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1582
"Ваксини против причинителя на Ковид-19 създават по техни известия към този момент минимум 66 научни института и фармацевтични компании в света ", показва вестникът. "В редица страни геномът му е разшифрован въз основа на проби от локални заболели, само че коронавирусите мутират и е значимо тези разновидности да бъдат проследявани ", изяснява съветският учен Виктор Малеев.

Руски учени разчетоха генома на COVID-19

"Руските генетични данни за вируса са изпратени в така наречен Генерална банка на Сметовната здравна организация (СЗО) и са налични за учените в целия свят. Изследователи от Русия осведомят, че в близко време ще тестват опитни ваксини върху животни. Американци и китайци считат до месец да стартират опити върху хора доброволци. Според множеството специалисти обаче подготвена ваксина ще има в най-хубавия случай след година и половина-две, се споделя в публикацията. Ще напомним, че при основаването на ваксина против ебола съветските учени изпревариха всички ", прибавя московският официоз.

Първа гибел поради ковид в Русия

"В подтекста на пандемията държавното управление на Русия продължава да създава дерегулационни ограничения в поддръжка на стопанската система и предприемачеството. Вчера кабинетът заяви, че данъчните ваканции и свиването на държавните финансови инспекции в самолетните компании и туризма ще обзет също по този начин дребния и междинния бизнес ", написа "Комерсант ".

"Бизнес сдруженията в Русия и Агенцията за стратегически начинания (АСИ) оферират на министрите също така да обезщетяват потърпевшите компании и да предизвикват бизнесмените с понижаване на Данък добавена стойност. Оценките за директните загуби на съветската стопанска система към този момент са доста скромни. Впрочем и оценките, и мащабът на настояванията, и готовността на кабинета да ги одобри ще зависят от сюжета, съгласно който ще се развие епидемията в Русия ", прибавя вестникът.

"В битката с новия вирус Русия би трябвало да се съобрази с опита на Китай, Южна Корея, Тайван и Сингапур ", сочи разбор на АСИ, чиито заключения цитира "Известия ". "Това мнение споделят и специалисти от опазването на здравето. АСИ към този момент е основала банка, в която обобщава най-хубавите практики. Съответните рекомендации към този момент са изпратени в съветския координационен съвет за битка с инфекцията ", се споделя още в материала.

Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид

В друга публикация "Известия " предизвестява, че коронавирусът може да се прояви освен с респираторни признаци, само че и с нарушавания в храносмилането. Изданието се базира на изследвания от профилираните списания The American Journal of Gastroenterology и Clinical Gastroenterology and Hepatology.

"Почти половината пациенти от китайския град Ухан, от който потегли пандемията, се оплаквали да вземем за пример от диария и липса на вкус, от време на време от гадене и болки в коремната област. Доста по-късно идвали усложненията в дишането, а се случвало даже да няма такива. В сходни случаи болестта протичало по-тежко и лекуването продължавало приблизително 9 дни вместо 7 ", допъва медията.

"Руската войска е подготвена да стане главното средство за битка с ковид " в страната ", твърди "Независимая газета ". "Властите може да наложат строга карантина единствено при положение на огромна зараза във федерацията, само че следвайки опита на Китай, ще употребяват точно силовите структури, с цел да подсигуряват профилактичните ограничения. Засега 85-те района на Русия оповестиха режим на нараснала подготвеност поради Ковид-19 ", припомня всекидневникът.

"Министерството на защитата опроверга известията, че шефът на ведомството Сергей Шойгу е въвел комендантски час в Москва ", показва изданието. "Това може да не се наложи, само че е допустимо да бъде неразрешено влизането на транспортни средства в столичния район ", разяснява специалистът Владимир Попов. "С сходна задача може да се оправят посредством блокпостове и патрули единствено хора от вътрешното и отбранителното министерство, от Росгвардия - някогашните вътрешни войски, и от другите силови структури ", прибавя той.

Многонационални фармацевтични компании ще дават ваксина против COVID-19 на всички места в период от 12 до 18 месеца

"Според локалните управляващи и медиите в редица райони на Русия към този момент тече съответната подготовка ", написа изданието, споменавайки да вземем за пример за учения на войските за радиационна, химическа и биологична отбрана по границата с Китай и за профилирани лаборатории, построени във всички военномедицински институции.

Главният икономист в съветското държавно управление - вицепремиерът Андрей Белоусов, както и централната банка, дават обещание поддръжка за популацията на страната, в това число обезпечено доставяне със артикули от първа нужда, болнични за лицата под карантина и помощи за потърпевшите фамилии с деца. "И двете инстанции обаче хитруват, тъй като спадът в курса на рублата единствено през последната седмица значително обезцени тази поддръжка ", написа "Труд ".

"Властта в Русия има опция надалеч по-ефективно да поддържа и популацията, и стопанската система на страната, счита американският икономист от съветски генезис Константин Сонин ", представен в публикацията. Той предлага "разумната мярка в тази обстановка " - еднократна целева помощ за всеки жител - "да речем, по 10 000 рубли " (около 125 долара). Според него това "ще поддържа съвкупното търсене " и по този начин ще насърчи производството. "За задачата страната ще би трябвало да изразходва 15-20 милиарда $, а тя разполага с петорно повече средства във Фонда на националното богатство и ще може даже да повтори интервенцията наесен ", добавя специалистът.

"Вълна от тайни теории, провокирана от пандемията, залива планетата ", установи "Взгляд ". "Предлагат се най-фантастични версии за произхода на вируса, за китайски свръхсекретни лаборатории и неточности в създаването на биологични оръжия. Конспиративната пандемия засегна съвсем всички страни и нации, само че с разнообразни нюанси в идеологията. В Съединени американски щати и Украйна са уверени, че основният зложелател на човечеството е Русия. В Китай пък упрекват Съединени американски щати ", споделя онлайн изданието.

Електронният вестник преглежда някои хипотези в опит да откри кои изявления наподобяват най-правдоподобни. Припомня да вземем за пример по какъв начин преди няколко години "отговорни чиновници " от китайския Институт по вирусология признали, че са съумели да синтезират някакви вируси и след това се пробвали да схванат дали те могат да се предават на хора и какво става по-късно.

"На процедура обаче ние не разбираме и до през днешния ден какво са синтезирали те там в Ухан през 2015 година, върху кого са правили опити, дали вирусът е мутирал самичък, до каква степен наподобява той на пандемичния пример и доста тям сходни неща. А колкото по-дълго останем без отговор на тези въпроси, толкоз повече ще се плодят тайните версии ", заключава "Взгляд "
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1582  Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване! Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване!  Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид  Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР