Учени от Норвегия, Великобритания, САЩ и Германия установиха, че отстраняването

...
Учени от Норвегия, Великобритания, САЩ и Германия установиха, че отстраняването
Коментари Харесай

Ново 20! Учени: Чистият въздух е опасен за човечеството

Учени от Норвегия, Англия, Съединени американски щати и Германия откриха, че отстраняването на замърсителите от въздуха може да усили световното стопляне. Били основани модели на четири сюжета за световните климатични промени. Моделите имитирали следствията от изгубването на аерозоли (сулфати и сажди).

Оказало се, че замърсителите блокират част от достигащата до Земята слънчева радиация. При днешното равнище на въглеродния диоксид в атмосферата отстраняването им ще усили парниковия резултат, когато тя гълтам повече топлинна сила.

В резултат междинната температура на атмосферата ще се увеличи с 0,5-1,1 градуса Целзий. Това ще докара до внезапно увеличение на сушите и наводненията.

Някои експерти оферират да се употребяват аерозоли, с цел да се предотврати покачването на световните температури. Резултатите от проучването обаче демонстрират, че при внезапно преустановяване на изхвърлянето на сажди и други частици в атмосферата сходен способ на геоинженерството може да докара до по-бързо стопляне.

Специалистите означават, че във всеки случай климатичните промени ще провокират огромни наводнения, смъртоносни горещини, студове и други естествени бедствия.

Въз основа на резултатите от друго проучване, оповестени през август м.г., климатолози предсказаха гибелта на милиони хора поради рискови климатични условия, в това число горещини.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР