Учени от Националната астрономическа обсерватория на Япония установиха, че черните

...
Учени от Националната астрономическа обсерватория на Япония установиха, че черните
Коментари Харесай

Астрономи разкриха тайна, свързана с черните дупки

Учени от Националната астрономическа обсерватория на Япония откриха, че черните дупки са самобитно струпване на няколко типа газове, които се смесват навътре в структурата и непрекъснато се взривяват, заяви Юрик алърт.

 
Наблюдения благодарение на мрежата радиотелескопи АЛМА (AL M A - Atacama Large Millimeter / submillimeter Array ) в Чили разрешиха да се обясни, че сходен газ е с друга компактност, маса и състав и заради тази причина черната дупка в действителност съставлява голям химически реактор.
Why do black holes exist? The short answer is: Because gravity exists, and the speed of light is not infinite.
— Space Explorer Mike (@MichaelGalanin) При това учените означават, че обяснението на " спиралността " на черните дупки е просто - газовете навътре в структурата могат да се въртят към оста си с голяма скорост, а това дава опция да се вършат неправилни заключения за придвижванията ѝ.

 
Учените увериха, че към този момент е невероятно да се направи меродавен извод за аргументите за появяването на черни дупки - макар голямото количество събрани данни и хилядите симулации явлението до момента е незадоволително изследвано, а за естеството и характера на черните дупки съществуват теоретични догадки и хипотези, които не са намерили удостоверение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР