Учени от НАСА откриха тъмни астероиди, чиято възраст е почти

...
Учени от НАСА откриха тъмни астероиди, чиято възраст е почти
Коментари Харесай

НАСА откри астероиди, пълни с вода

Учени от НАСА откриха тъмни метеорити, чиято възраст е съвсем идентична с тази на Слънчевата система. Обектите съдържат огромни количества вода. По думите на астрономите точно конфликтите с късовете може да са основали днешните океани на Земята.

" Тези метеорити са съвсем толкоз остарели, колкото нашата слънчева система ", сподели за Space.com водещият създател Дрис Такир, планетарен академик в NASA Astromaterials.

Всъщност галактическите скали са извънредно доста сходни на планетата джудже Церера, която е известна с това, че е единствената планета джудже в Слънчевата система, която има вода - и то доста.

Подобно на Церера, метеоритите са порести. Това значи, че те " не са били задоволително нагрети, с цел да ги трансфорат в компактна скалиста конструкция скоро след образуването си ", изяснява съавторът Владимир Нойман, геоучен от Техническия университет в Берлин.

Това допуска, че метеоритите в началото са се образували в по-студените, външни елементи на системата и по-късно са били привлечени във вътрешността от гравитацията на Юпитер или Сатурн.

В края на краищата, в случай че към този момент е потвърдено, че тези метеорити, сходни на Церера, се завличат във вътрешността чак до прилежащия ни Марс, не е прекомерно мъчно да си представим по какъв начин са бомбардирали Земята в предишното.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР