Учени от Мелбърнския университет стигнаха до извода, че тялото на

...
Учени от Мелбърнския университет стигнаха до извода, че тялото на
Коментари Харесай

Сензационно: Учените откриха начин без лекарства за преодоляване на коронавируса

Учени от Мелбърнския университет стигнаха до извода, че тялото на хората с добър имунитет е в положение независимо да преодолее коронавирусната зараза.

Според списанието Nature Medicine обект на проучването е 47-годишната жителка на китайския град Ухан, която пристигна в Австралия.

По-късно тя е приета в болница със признаците на COVID-19 - уязвимост, зной, суха кашлица и тресчица. Отбелязва се, че пациентът нямал патологични болести и неприятни привички.

По време на болничния престой на дамата не са предписани антибиотици или антивирусни медикаменти. Единствената мярка, която лекарите започнаха, беше интравенозното приложение на течност за поддържане на водния баланс в организма.

В резултат на това пациентът се възвръща изцяло след две седмици. Резултатите от кръвните й проучвания демонстрират нарастване на клетките на имунната система, което е присъща реакция на организма в битката против нормалния сезонен грип.

На 11 март СЗО разгласи пандемия на ковид, съсредоточена в Европа.

Световната здравна организация съобщи в понеделник, че броят на жертвите на ковид в света е достигнал 29 хиляди 957 души. През деня бяха открити над 63 хиляди нови случая на зараза, починаха 3 464 души. Общият брой на инфектираните - 634 835 души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР