Учени от международна изследователска група откриха и модифицираха нови фрагменти

...
Учени от международна изследователска група откриха и модифицираха нови фрагменти
Коментари Харесай

Откриха нови антитела срещу COVID-19

Учени от интернационална изследователска група откриха и модифицираха нови фрагменти от антитела против коронавирусна зараза - по този начин наречените "нанотела ". Това се оповестява в публикация, оповестена в списание.

"Нанотелата " са по-малки от класическите антитела, заради което те по-добре проникват в тъканта и могат да бъдат създадени в огромни количества.

Д-р Флориан Шмит изясни, че човешкият имунитет създава съвсем безконечен брой разнообразни антитела, само че малко от тях могат да победят коронавирусната зараза. Учените обясниха, че при започване на проучването повърхностният протеин се инжектира в алпака (домашно чифтокопитно животно) и лама. В допълнение към комплицираните антитела, алпаките и ламите също възпроизвеждат по-опростена версия на тези съединения, които могат да служат като основа за нанотела.

Няколко седмици по-късно експертите взеха кръвни проби от животните, от които извлекоха генетична информация за създадените антитела и по-късно идентифицираха детайли в тях, които могат да разпознаят протеина на COVID-19.

"Успяхме да получим десетки антитела, които бяха оценени в допълнение. Доказано е, че четири нанотела са ефикасни против патогена в клетъчните култури “, заяви доктор Пол-Алберт Кьониг, водещ създател на проучването, началник на отдела за нанотела в Медицинския университет в Бон.

Учените са употребявали друго значимо преимущество на нанотелата: тяхната конструкция им разрешава да образуват молекули с висока успеваемост. Експертите съчетават нанотела - тази алтернатива оказва помощ да се блокира способността на вируса да се популяризира сред човешките кафези.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР