Учени от Масачузетския технологичен институт обучават в навечерието на Хелоуин

...
Учени от Масачузетския технологичен институт обучават в навечерието на Хелоуин
Коментари Харесай

Робот сътворява хоръри

Учени от Масачузетския софтуерен институт образоват в навечерието на Хелоуин робота Шели да написа смразяващи кръвта хоръри , оповестява Асошиейтед прес.

Умната машина-писател е кръстена на името на авторката на романа " Франкенщайн " Мери Шели . Роботът бил принуден от основателите си да прочете 140 000 описа на ужасите, оповестени от създатели дилетанти в известен интернет уебсайт. Сега изкуственият разсъдък на Шели генерира лични истории, като поства за тях в " Туитър ".

Роботът сътворява забавни и смахнати сюжети, които в никакъв случай не са съществували в хорър жанра, твърди Пинар Янадраг, участничка в плана. Един от разказите е за бременен мъж, който се разсънва, неизвестно по какъв начин, в болница. Лабораторният опит, извършен в навечерието на Хелоуин, е продължение на сходна стратегия, която предходната година сътвори ужасяващи изображения.

Разбира се, Шели има потребност от малко помощ и от хората, с цел да изпипа творбите си. Защото писането на истории с ужасии не е доста лесна работа. По думите на краля на хорърите, Стивън Кинг, с цел да напише началния параграф на книгата си му лишава месеци, даже години. Но на Шели са й нужни единствено няколко секунди, с цел да се оправи с тази задача . Но резултатите са малко стряскащи. Ето какво написа роботът: " Куклата пристигна при мен със спринцовка. Кръвта бликна от устата й и тя стартира да се съблича. Тогава стартира да танцува... "
Алгоритмите на Шели са претрупани с данни, взети от хорър разкази в размер от 700 мегабайта текстове от миналото десетилетие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР