Учени от Кралския колеж в Лондон са изчислили нов математически

...
Учени от Кралския колеж в Лондон са изчислили нов математически
Коментари Харесай

Учени: Цяла Европа може да бъде удавена от огромно суперцунами

Учени от Кралския лицей в Лондон са пресметнали нов математически модел за суперцунами, което може освен да отмие множеството от крайбрежните градове на Англия, само че също по този начин да докара до непоправими вреди на останалите европейски страни, написа The Sun. Климатолозите означават, че за образуването на вълна с височина 10-12 метра, са задоволителни темповете на повишаване на междинната температура.



Учените споделят, че антарктическите ледници се топят от световното стопляне, а това даже може да провокира серия от талази цунами, които да обиден освен на островната част на Европа, само че също по този начин и континенталната, унищожавайки елементи от Франция, Норвегия, Швеция, Холандия и Германия.

Изследователите означават, че разширението на басейна на Уилкс в Източна Антарктика може да предизвика повишение на равнището на международния океан от четири метра и всеки прелом, включително даже едва земетресението може да удави Европа.



По-рано, откриватели от Университета Дънди в Шотландия стигнаха до извода, че сеизмичната  и тектонска интензивност към Англия може да провокират цунами, чийто мащаб може да бъде разрушителен за цялото човечество./ Блиц.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР