Учени от Космическия център Джонсън отвориха останалите проби от астероида

...
Учени от Космическия център Джонсън отвориха останалите проби от астероида
Коментари Харесай

Извлякоха проба от Бену на 4,6 млрд. години

Учени от Космическия център " Джонсън " отвориха останалите проби от метеорита Бену на възраст 4,6 милиарда години, събрани от задачата " Озирис-Рекс ", написа " Гардиън ".

Куратори от галактическия център " Джонсън " на НАСА в Хюстън обявиха, че са " щастливи ", че най-сетне са отворили контейнера с астероиден прахуляк, четири месеца откакто той падна с парашут през земната атмосфера в пустинята Юта.

Космическата администрация разгласи, че сполучливо е отстранила две заклещени клипси, които са попречили на част от пробите, събрани през 2020 година от 4,6-милиардния метеорит Бену, който е систематизиран като  " евентуално рисков ", тъй като има късмет едно на 1750 да се разбие в Земята до 2300 година

По-голямата част от скалните проби, събрани от задачата " Озирис-Рекс " на НАСА, бяха извлечени скоро след кацането на контейнера през септември, само че спомагателен материал остана в опитната глава, която се оказа мъчно налична.

След месеци битка с последните две от общо 35 скрепителни детайли учените в Хюстън съумяха да ги измъкнат.  " Отворено е! Отворено е! "  съобщиха от отдела за планетарни науки на НАСА в Twitter/X. Отделът разгласява и фотография на прахуляк и дребни камъни навътре в контейнера.

Според " Лос Анджелис Таймс " екипът е създал специфични принадлежности, направени от характерен клас хирургическа немагнитна неръждаема стомана, с цел да я отвори - и всичко това без пробите да бъдат нечисти от земния въздух. НАСА съобщи, че в този момент ще проучва тестът от 9 унции.

" Това са едни от най-старите материали, формирани в нашата Слънчева система ", съобщи предходната година Ашли Кинг от Лондонския природонаучен музей.

" Пробите от астероида ни споделят, какви са били всички тези съставки за основаването на планета като Земята и също по този начин ни споделят каква е била рецептата - по какъв начин тези материали са се събрали и са почнали да се смесват, с цел да се стигне до обитаема среда? ", добави Кинг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР