Учени от Колумбийския университет в щата Ню Йорк установиха, че

...
Учени от Колумбийския университет в щата Ню Йорк установиха, че
Коментари Харесай

Учени: Нервните клетки се възстановяват

Учени от Колумбийския университет в щата Ню Йорк откриха, че възрастните мъже и дами могат да създават толкоз нови мозъчни кафези, както в младостта си, оповестява научното списание "Сел стем ", представено от Българска телеграфна агенция.

По думите на ръководителката на проучването Маура Болдрини хората от третата възраст имат аналогичната дарба да основават хиляди нови неврони в хипокампуса от клетки-предшественици. Процесът е еднакъв с този, следен при младежите.

Обемът на хипокампуса /мозъчната конструкция, употребена при образуването на страстите при индивида и за прехода на краткосрочната памет в дългосрочна/ се оказал идентичен при хора от разнообразни възрасти. При все това Болдрини не отхвърля, че в по-стара възраст се следи намаление на когнитивната и прочувствена резистентност на хората. Учените сочат като причина за този развой намалялото формиране на нови кръвоносни съдове и на намалената резистентност на връзките сред клетките и хипокампуса.

За провеждането на тестванията в Колумбийския университет са били направени аутопсии на мозъците на 17 мъже и 11 дами. При кончината им тези хора са били на възраст сред 14 и 79 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР