Учени от Китай са създали роботизирана система с изкуствен интелект,

...
Учени от Китай са създали роботизирана система с изкуствен интелект,
Коментари Харесай

Китайски учени създадоха робот-бавачка, който да се грижи за бебета в изкуствена утроба

Учени от Китай са основали роботизирана система с изкуствен интелект, която следи и се грижи за човешки, отглеждани в изкуствени утроби.

Роботът с изкуствен интелект се създава като евентуално решение на проблемите с демографията в най-многолюдната страна в света.
Там раждаемостта неотдавна спадна до най-ниското си равнище от шест десетилетия насам
Изследователи от Института по биомедицинско инженерство и технологии в Суджоу, източната китайска провинция Дзянсу, стоят зад плана. Разработват робота, с цел да се заеме с трудоемката задача да следи, документира и ръчно да контролира въглеродния диоксид, храненето и други фактори на околната среда.

Той също по този начин е в положение да класифицира ембрионите на база техния капацитета им за развиване, съгласно South China Morning Post, който пръв заяви за устройството.

В научна публикация, оповестена в Journal of Biomedical Engineering, се разказва по какъв начин роботизираната бавачка към този момент е била употребена за развъждане на скотски ембриони в изкуствена вътрешност.

Все още има доста неразгадани мистерии по отношение на физиологията на типичното човешко ембрионално развиване. Технологията освен ще помогне за по-нататъшното схващане на произхода на живота и ембрионалното развиване на индивида, само че и ще обезпечи теоретична основа за решение на вродени недостатъци и други съществени проблеми на репродуктивното здраве.
Според публикацията, системата разрешава на плода да пораства по-безопасно и дейно, в сравнение с в естествената среда на женската вътрешност.
Макар че китайските откриватели са потвърдили, че технологията може да се употребява безвредно за развиването на ембриони, към момента съществуват правни спънки, които биха попречили тя да се употребява за човешки ембриони след две седмици от развиването им.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР