Учени от Института за сърцето в Сейнт Люк, САЩ откриха,

...
Учени от Института за сърцето в Сейнт Люк, САЩ откриха,
Коментари Харесай

Захарта беше научно призната за наркотик

Учени от Института за сърцето в Сейнт Люк, Съединени американски щати откриха, че захарта провокира пристрастяване и е наркотично средство, сходно на кокаина, заяви в. " Гардиън ".

Ефектът на захарозата прилича този на кокаина. Той трансформира настроението, подтиква чувството за приятност и предизвика човек да търси още сладкиши. Учените стигнаха до резултатите, след наблюдаване на гризачи, които избраха захар пред опиати. Въглехидратът провокира по-силна взаимозависимост от алкалоидите.

Според други учени, захарта в действителност води до проблеми със здравето, само че не и до приучване. Психиатърът от университета в Кембридж Хишам Зяудийн сподели, че създателите на публикацията неверно са интерпретирали резултатите от опитите с мишки.

Собственият му труд, написан предходната година, не поддържа тезата, че захарта е опиат. Той добави, че гризачите демонстрират взаимозависимост единствено в случаите, когато получават захар два часа дневно. При свободен достъп до сладко, няма признаци на приучване.

Други откриватели отчасти поддържат изводите на учените от Института за сърцето. Робърт Лъстиг от Калифорнийския университет сподели, че захарта е наркотично вещество, само че действието й, за разлика от кокаина, е едва и сравнимо с резултата от никотина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР