Учени от Института по биокибернетика и биомедицинско инженерство на Полската

...
Учени от Института по биокибернетика и биомедицинско инженерство на Полската
Коментари Харесай

Иновация: В Полша ползват един респиратор за двама пациенти

Учени от Института по биокибернетика и биомедицинско инженерство на Полската академия на науките са създали устройство, което разрешава самостоятелна вентилация на двама пациенти по едно и също време благодарение на един респиратор, съобщи ТАСС, представен от БГНЕС.
" В Института за технология и здравно съоръжение в Забже стартира производството на неповторими респиратори, които могат да поддържат двама пациенти на апаратна вентилация едновременно ", заяви министърът на науката на Полша Ярослав Говин в Twitter.
Заради коронавирусната зараза, която при пациенти с невисок имунитет води до бързо развиване на двустранна пневмония, както и поради нуждата от слагането на пациентите на апаратна вентилация, този способ на полските учени може да избави доста животи. Очаква се първите 100 проби от новото устройство да се появят през идващите три седмици.
Новото устройство се назовава Ventil. Създателите му означават, че „ дизайнът на устройството разрешава без значение да коригирате главните параметри на механичната вентилация на двама пациенти “.
В Полша броят на откритите случаи на коронавирусна зараза доближи 425. Петима души починаха. Според последните данни 898 пациенти са приети в болница със подозрение за зараза. Около 47 хиляди са в домашна карантина заради контакт със инфектираните. През последните дни над 62 хиляди души са изпратени в домашна карантина след завръщането си от чужбина, над 53 хиляди души са под епидемиологично наблюдаване.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 22 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР