Учени от Чили, страната, която е водещ производител на мед

...
Учени от Чили, страната, която е водещ производител на мед
Коментари Харесай

Учени влагат медни частици в предпазните маски

Учени от Чили, страната, която е водещ производител на мед в света, влагат медни частици в защитните маски против ковид, заяви Франс прес.

Специалистите залагат на антисептичните свойства на този метал, който сполучливо се оправя с бактерии, вируси и гъбички. Две чилийски компании създадоха модели защитни маски, в които вложиха наночастици от мед.

Според проучвания на американските университети в Лос Анджелис и Принстън новият ковид може да оцелее върху пластмаса и неръждаемо стомана от 2 до 3 дни и 24 часа върху картон. За сметка на това, попадне ли на медна повърхнина, той бива погубен за 4 часа.

Компанията " Копър 3-ди " създаде защитни маски за многократна приложимост, като употребява полимер, в който бяха вложени наночастици от мед. Те имат заменяем филтър, който може да бъде създаван с триизмерни принтери и елементарно да заменя остарелия.

" Наночастиците от мед сполучливо и бързо унищожават клетъчните киселини на ДНК на вирусите и бактериите ", изяснява създателят на създаването Даниел Мартинес, който търси финансиране за всеобщото произвеждане на маските на цена от 25 щатски $.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР