Учени от Бразилия са провели нестандартно проучване, в което участвали

...
Учени от Бразилия са провели нестандартно проучване, в което участвали
Коментари Харесай

Бърз тест показва очаква ли ви смърт в следващите 7 години

Учени от Бразилия са провели ексцентрично изследване, в което взели участие 1702 души на възраст от 51 до 75 години. В продължение на 12 години - от 2008 до 2020 година - специалистите постоянно получавали данни за положението на субектите, а също по този начин провеждали 10-секундни проби с тях.

За да премине теста, доброволецът трябвало да застане на един крайник и да сгъне другия, като се подпре на опорния крайник.

Всеки индивид имал три опита, само че даже и освен това изискване, 20% се провалили на теста. С възрастта се увеличавал процентът на хората, които не могат да се оправят:

5% на възраст от 51 до 55 години;

8% на възраст от 56 до 60 години;

18% на възраст от 61 до 65 години;

37% на възраст от 66 до 70 години;

54% са на възраст сред 71 и 75 години.

По-голямата част от тези, които са се провалили на теста, страдали от съществени болести. По-специално от висок холестерол, диабет вид 2 и сърдечно-съдови болести.

Експертите анализирали резултатите по отношение на възрастта, пола и здравословното положение и откриха, че тези, които не са издържали теста, имат 84% по-висок риск от гибел през идващите седем години, в сравнение с тези, които са минали теста.

Как работи този необикновен тест? Лекарите са сигурни, че способността за поддържане на баланс може да демонстрира общото положение на човешкото здраве. Важно е обаче да запомните, че 10-секунден тест не е в положение да ви даде цялостна информация за риска от развиване на избрани болести, написа Zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР