Учени от БАН излязоха със становище за разпространение на коронавируса

...
Учени от БАН излязоха със становище за разпространение на коронавируса
Коментари Харесай

Учени от БАН: Спорт навън, спазване на мерките и подсилване на имунитета ограничават COVID-19

Учени от Българска академия на науките излязоха със мнение за разпространяване на ковид у нас. Те показаха терзание от застрашителното развиване на пандемията от Коронавирус инфекцияta у нас и по света.

И през днешния ден бележим антирекорд с над 2200 българи с COVID-19, които са в болница, и близо 2600 нови случая на ковид.

Отделението за медицински науки на САЧК на Българска академия на науките предлагат да спортуваме интензивно на открито, да съблюдаваме ограниченията на национално и локално равнище, както и да укрепваме имунната си система, с цел да ограничим разпространяването на вируса у нас.

Те основаха мнението си на данните, които оповестяват най-големите международни центрове, занимаващи се с проблемите на инфекциозните заболявания в света, каквито са СЗО, Центърът за надзор на болесттите на Съединени американски щати, Европейският център за надзор на болесттите, Университетът Джонс Хопкинс, Съединени американски щати, Институтът Паул Ерлих, Германия и доста други, пишат от Българската академия на науките.

Учените припомниха, че би трябвало да съблюдаваме отдалеченост, персонална хигиена и да одобряваме пълноценна храна с преобладаване на плодове и зеленчуци.

Ето и цялостният лист с рекомендации за ограничение на COVID-19:
въвеждане на разнообразни по темперамент и размер карантинни ограничения, съгласно локалното или национално разпространяване на инфекцията,висока гражданска дисциплинираност и схващане за носенето на маски на публични места и очилата, предписани за промяна на зрението, защото става въпрос за една въздушно-капкова зараза,спазването на обществена и физическа отдалеченост, с ограничение на всеобщите публични мероприятия,висока персонална хигиена, изключително с постоянно миене на ръцете, защото вирусът може да се задържа дълго време върху другите повърхности,приемане на средства за поддръжка на имунната система, когато човек е още клинично здрав, с профилактична цел, за стимулиране на естествения, вродения имунитет,ограничаване на обществените контакти без нужна потребност,активно спортуване навън,пълноценна храна с преобладаване на плодове и зеленчуци.
29 души от дом за хора с умствена назадничавост в Шуменско са с COVID-19 Коронавирус в икономическото ведомство, министърът минава в изолираност Борисов: Само на Радев дадоха ден карантина, по тази причина и се разделихме с шефа на РЗИ Ще има ли решение за болничното заведение във Велики Преслав поради всеобщото овакантяване на медици? След всеобщите тържества в Сливен: Очаква се пик на ковид Управителят на Българска народна банка е с ковид Казус: Хора от рисковите групи чакат с часове на опашки за PCR тест Жена с COVID-19 ражда крепко бебе седмица, откакто мъжът ѝ умира от вируса Доц. Кунчев: Много е евентуално и дребните възпитаници да минат на отдалечено образование Проф. Гайдарски: Птичият грип не беше по-малко рисков, в този момент обаче се намесиха и други сили КПП-та и надзор за маски на пазарите Над 2200 българи с COVID-19 са в болница Костадин Ангелов: Очакват ни тежки зимни месеци Емоционален апел: Медици от „ Пирогов “ и ВМА с зов да съблюдаваме ограниченията Възможно ли е да се заразим с ковид от храна? Проблем с буферните центрове в Бургас: Вместо в тях - пациенти чакат в коли за спешна помощ Затягат ограниченията: Гимназистите и студентите минават в онлайн форма на образование Увеличават екипите, които управляват за съблюдаване на ограниченията в София Заради COVID-19: Затварят краткотрайно нощните заведения и в Ловеч Затварят нощните заведения в Смолянско за 20 дни
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР