Учени от Агенцията по храните и лекарствата заявиха, че ваксината

...
Учени от Агенцията по храните и лекарствата заявиха, че ваксината
Коментари Харесай

K19 ваксината на Moderna е ефективна при деца под 6-годишна възраст: Федералната агенция по храните и лекарствата

Учени от Агенцията по храните и медикаментите обявиха, че имунизацията против ковид на Moderna за бебета и дребни деца е безвредна и ефикасна, което основава предпоставки за обзор от външните съветници на организацията в сряда и евентуално позволение до края на седмицата, съобщи nytimes.

Анализът беше оповестен в осведомителни документи преди съвещанието идната седмица, когато самостоятелните съветници ще прегледат и въпроса дали имунизацията на Pfizer и немския ѝ сътрудник BioNTech би трябвало да бъде позволена за най-малките деца. Бебетата и децата на възраст под 5 години - група от 19 милиона души - остават единствената възрастова група в Съединени американски щати, която към момента няма право на ваксина против ковид.

Компанията Moderna е поискала от FDA позволение да употребява своята ваксина при деца на възраст от 6 месеца до 5 години. Искането на Pfizer-BioNTech е предопределено за деца на възраст от 6 месеца до 4 години. Очаква се FDA да разгласява оценката си за имунизацията на Pfizer-BioNTech през идващите няколко дни.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР