Учени оповестиха: Пробите от астероида Рюгу доказват – животът на

...
Учени оповестиха: Пробите от астероида Рюгу доказват – животът на
Коментари Харесай

Учени оповестиха: Пробите от астероида Рюгу доказват – животът на Земята е дошъл отвън. Ето откъде!

Учени оповестиха: Пробите от метеорита Рюгу потвърждават – животът на Земята е пристигнал извън. Подробно проучване на проби от метеорита Рюгу даде спомагателни доказателства, че органичните молекули, които са дали началото на живота на нашата планета, са били донесени тук от антични комети.

Тези проби от галактически скали бяха върнати на Земята от японската задача „ Хаябуса2 “. Която посети сходната на въртящ се връх галактическа канара Рюгу през 2018 година

Hayabusa2 прекара към 18 месеца в проучване на метеорита и събиране на повърхностни материал. Които се оказаха съкровищница на информация за нашата Слънчева система.

 

 

Рюгу, публично прочут като 162173 Рюгу, е непосредствен до Земята метеорит с широчина 870 метра, който няма защитна атмосфера. Това значи, че повърхността му е директно изложена на галактическото пространство и може да събира космичен прахуляк. Който при удар трансформира състава на повърхността на метеорита.
Екипът от учени, който стои зад новите разработки в търсенето на произхода на живота, открива „ пръски от стопилка “ с широчина от 5 до 20 микрометра. Които се образуват, когато изключително кометният прахуляк попада върху повърхността на Рюгу. И в тези пръски от стопилка откривателите откриха дребни въглеродни материали, сходни на примитивна органична материя.

„ Тази органична материя може да е дребни семена на живот, които в миналото са били доставени от космоса на Земята “, споделя в изказване членът на екипа и помощник Мегуми Мацумото от Университета Тохоку.

Кометите нормално съществуват на необятни орбити към Слънцето. Което значи, че прекарват по-голямата част от времето си в студените външни краища на Слънчевата система.

Но когато навлязат във вътрешната част на Слънчевата система, слънчевата радиация нагрява вътрешния им мразовит материал. Това кара материала да се трансформира напряко в газ – развой, наименуван сублимация.

Когато този газообразен материал избухва от кометата, той отнася със себе си част от повърхностния материал на обекта. Това освен основава присъщите опашки и аури, или „ коми “, на кометите, само че и оставя следи от кометен прахуляк към Слънцето. Когато Земята минава през тези следи, ставаме очевидци на метеоритни шоута. Тъй като частиците прахуляк изгарят в атмосферата на нашата планета.

Много по-вероятно е този кометен материал да стигне до повърхността на тела без атмосфера като Рюгу, където може да се резервира.

По този метод проучването на тези прахови останки върху пробите от Хаябуса2 може да разкрие улики за материала в ранната Слънчева система.

Изследваните от екипа пръски от стопилка са се образували, когато материалът на повърхността на метеорита е бил ударен от кометен прахуляк. Като двата материала са се разтопили и смесили по време на провокираното от удара нагряване. И вероятно изстудяване.

Гъбестите въглеродни материали, открити в стопилките на Рюгу, се разграничават химически от органичните субстанции. Които нормално се срещат в кометните материали. Тъй като в тях липсват О2 и азот.

Това обаче би могло да подскаже по какъв начин материалът се е образувал в началото.

„ Предполагаме, че въглеродните материали са се образували от кометна органична материя посредством изпаряване на летливи субстанции, като азот и О2, по време на индуцираното от удара нагряване “, споделя Мацумото. „ Това допуска, че кометната материя е била пренесена в близка до Земята област отвън Слънчева система. “

Запечатани дружно с разтопените материали като в допълнение доказателство за произхода им са дребни кухини, породени, когато ударите са освободили водни пари от материали на повърхността на Рюгу. Тази вода е била уловена от нагрятата от ударите материя.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР