Учени направиха сензационно разкритие, като направиха запис на мозъчната дейност

...
Учени направиха сензационно разкритие, като направиха запис на мозъчната дейност
Коментари Харесай

Учени разкриха какво е последното нещо, за което мислим, докато умираме

Учени направиха сензационно разобличаване, като направиха запис на мозъчната активност на обречен на смърт човек. Това е първото сходно проучване, направено върху човек. До момента са провеждани такива опити само с животни.

Резултатите, оповестени във Frontiers in Aging Neuroscience, демонстрират че в секундите преди да си отиде от този свят, човешкият мозък си напомня най-хубавите моменти от житейския път на индивида. Изследването е било направено върху 87-годишен мъж с епилепсия, като мозъчната му активност е било прецизно проследена благодарение на електроенцефалограма, в последните 15 минути от живота му.

В интервала от 30 секунди преди и след настъпването на гибелта е имало усилване на интензивността на гама-честотната лента в мозъка. Смята се, че сега преди последния си мирис, човек прави къса равносметка за живота си и да си напомни най-хубавите моменти от него. Това се е случвало и с хора, които са се разминали на косъм от гибелта. Според медицината, това е къс интервал, в който мозъкът се подготвя за изключване и човек доближава мир със себе си.

 ръце, гибел

Д-р Аймал Земар, началник на изследването, декларира, че посредством генериране на вибрации, участващи в извличането на паметта, мозъкът възпроизвежда някои от най-важните и значими събития в живота. Или най-малко тези, които мозъкът ни е отчел като такива, тъкмо преди гибелта. Както доста постоянно сме чували по какъв начин хора, които са били на косъм от умиране, да употребяват израза "Животът ми мина на лента ".

Друг любопитен факт е, че мозъкът остава деен за малко и след гибелта. Всъщност, той е изцяло квалифициран в този миг и управлява целия развой към гибелта.



Учените споделят, че поради здравословното положение на пациента и обстоятелството, че е страдал от епилепсия, може да е повлияло върху точността на резултатите и по тази причина изследванията в тази посока не престават.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР