Учени набедиха бутона „like”във Facebook, че е извор на страдание.

...
Учени набедиха бутона „like”във Facebook, че е извор на страдание.
Коментари Харесай

Бутонът „like” във Facebook е...

Учени набедиха бутона „ like”във Фейсбук, че е извор на страдалчество. Депресия, бодърствуване, егоизъм, затлъстяване и даже податливост към самоубийство може да отключи една от най-популярните варианти в обществената мрежа.

Проучване открило, че съществуването на дребен брой „ like-ове “ на фотосите постоянно натъжава представителките на нежния пол, а някои даже развиват депресивни положения, написа "Дарик ". Според психолозите в пика на обществените мрежи, самочувствието на девойките се крепи точно на „ харесванията “ и на това какво мислят хората за тях. Много младежи са приели опцията „ like” за универсална оценка.

Затова и споделят в елементи фотоси от всекидневието си – от лежерен кадър в леглото за „ Добро утро “, през храна до селфи без грим в банята за „ Лека нощ “. Основното обръщение е, че имат съвършен живот, сходно на звездите, и са извънредно сполучливи. Ако това не бъде оценено уместно с „ лайкове “, не е изключено да се стигне до прочувствено разстройство, уверени са експертите.

Други пък упрекват известната алтернатива в обществената мрежа на Марк Зукърбърг, че прави хората по-мързеливи. Само с един клик на мишката те могат да изразят угриженост и съпричастност за обещано събитие, да споделят насладата си и възприятията си. По този метод се икономисват време и старания, само че се насърчава мързела, считат психолози.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР