Учени експериментират с начин за генериране на огромни магнитни полета

...
Учени експериментират с начин за генериране на огромни магнитни полета
Коментари Харесай

Може да се създаде магнитно поле с размер на черна дупка тук на Земята

Учени опитват с метод за генериране на големи магнитни полета на Земята. Техният размер ще се приближи до този на магнитните аномалии, открити в черните дупки, споделят те. Нов лазерен и микротръбен способ разрешава на учените да основават големи магнитни полета за проучвания. Тези мощни магнитни полета могат да трансформират метода, по който откривателите учат доста феномени. Тайната е взривяването на тъкмо верния тип наноструктура с тъкмо верния тип лазерен лъч, с цел да провокира намагнетизираща имплозия.

„ Микротръбна имплозия, задвижвана от ултраинтензивни лазерни импулси, се употребява за основаване на свръхвисоки магнитни полета “, изясняват в своя отчет откриватели от университета в Осака. Това е доста тънко надъхан развой, от материалите до контрола на самата реакция:

„ Горещите електрони са толкоз енергични, че някои от тях излизат от целевата стена и влизат в кухината. Повърхностните йони се форсират във вътрешността посредством разширение във вакуум. В идеалната обстановка магнитното поле не се развива. Ако обаче в системата бъде въведено авансово генерирано магнитно поле, в центъра може да се сътвори изключително магнитно поле с порядък по-голям коефициент на нарастване. „

Помислете за микровълнова печка, работеща без нищо вътре. Тя не образува непринудено възходящо тесто. Но в случай че поставите тесто вътре, можете да гледате по какъв начин то нараства неведнъж. Посяването на реакцията на микротръбата с малко магнитно поле дава нещо, което да се взриви. В този случай полето е провокирано „ от външно лазерно-плазмено устройство като кондензаторна намотка “, също подтиквано от лазер. (Не забравяйте, че електромагнитите са единствено стегнати намотки от проводници.)

Учените споделят, че техният метод основава по-здрави и практични магнитни полета, частично заради „ геометрично неповторимата “ форма, която механизмът провокира. Те изясняват:

„ Цилиндрично сближаващ се поток, формиран от релативистки електрони и йони, които са безпределно усукани от авансово засятото магнитно поле в противоположни направления, може дейно да създава свръхвисоки въртящи се токове и затова свръхвисоки магнитни полета. Освен това актуалната геометрия може да е по-подходяща за доста на практика цели. „

„ Използвани са доста подходи, в това число експлозиви, електромагнитни имплозии, мощни лазери и Z щипки. “

Подобно на реактор за нуклеарен синтез, галактическото магнитно поле, генерирано на Земята, разчита на основани от индивида фалшификати на естествени феномени, които постоянно лишават хиляди или даже милиони години и се случват в великански мащаб.

Защо всичко това е толкоз значимо? Подобно на криогенното изстудяване за квантови проучвания, някои типове опити се възползват извънредно доста от проучването в границите на или наоколо до магнитно поле.

„ Подобни полета могат да осъществят нови пробни принадлежности за фундаментални проучвания и да поддържат разнообразни приложения. Примерите включват физика на плазмата и лъча, астро- и слънчева физика, атомна и молекулярна физика и материалознание “, изясняват откривателите.

Създаването на невиждано огромно изследователско магнитно поле, без нужда от невиждано огромна мощ на катализатора, може да наклони възможностите в интерес на учените при доста опити.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР