Учени доказаха нещо, което може би е добре известно, а

...
Учени доказаха нещо, което може би е добре известно, а
Коментари Харесай

В името на стабилния брак: По-добре лош секс, отколкото никакъв

Учени потвърдиха нещо, което може би е добре известно, а точно, че за фамилните връзки даже неприятният секс е по-добър от неналичието на секс .

Много хора изпитват голям напън да се насладят на наелектризиращ, разтърсващ секс всякога. Целият този напън постоянно основава нереалистични полови упования, тъй като във всяка дългосрочна връзка се оказва неизбежно сексът от време на време да е просто... несъвършен. 

Понякога двойките имат вяра, че посредственият секс е знак, че не би трябвало да бъдат дружно, тъй като са „ изгубили искрата “ или не са толкоз съвместими. А доста честа реакция е избягването на акта.

За доста двойки съществува правилото - или страховит секс, или нищо . И когато сътрудниците най-сетне решат да бъдат интимни, натрупаното напрежение е толкоз доста, че възможностите за върхови прекарвания са ниски. Този модел е допустимо да изостри страха от  " неприятен " секс, да засили напрежението и в последна сметка да докара до брак, лишен от секс.

 двойка iStock

Сексуалният живот обаче значително дефинира до каква степен сътрудниците са щастливи в брака си . Затова експертите поучават фамилните двойки да заложат на връзката , любовната игра и, не на последно място - просто да работят , без да мислят прекалено много.

Учените показват две съществени аргументи за фамилиарност, които остават значими в дългогодишните връзки. Първата е желанието да се заздравят връзките, да се откри непосредственост с обичания човек . Втората причина е стремежът да се избегне спор или предпочитание за мирното му привършване.

По време на теоретичен опит фамилни двойки попълвали дневник на интимните си връзки , акцентирайки своите усеща и степента на задоволеност от половия си живот. Двойки посочвали също за какво прибягват до половия контакт. Оказало се, че степента на щастието по време на любовната игра зависела от повода.

Негативната причина (като евентуален скандал) носела на сътрудниците по-малко наслада, само че даже подобен вид секс те възприемали като по-добър вид от нередовния и непълен секс.

Психолозите открили също, че освен дамите, само че и мъжете понякога прибягват към секс заради възприятие на виновност. 

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР