Ученето е неизбежен процес от нашия живот, учим през целия

...
Ученето е неизбежен процес от нашия живот, учим през целия
Коментари Харесай

Как да учим по-лесно?

Ученето е неминуем развой от нашия живот, учим през целия живот. Особено в сферата, в която работим или която е наше занимание. Независимо дали веч в случай че сме към момента възпитаници, студенти и ни предстоят важени изпити е добре да следваме няколко техники, които да ни оказват помощ, пишат редакторите на ABC Fact. Например:

1. Премахнете от погледа си всичко, което отвлича вниманието ви

Знаете ли за какво професионалните играчи на билярд или голф изискват цялостно безмълвие към себе си? Защото е почти невъзможно да се концентрираш, когато всичко наоколо отвлича вниманието ти! Подготовка за изпита, както всеки различен развой на учене не е по-различна. Така че, основният миг за тези, които постоянно се разсейват, е да провеждат средата си по този начин, че оптимално да отстранен разсейващите детайли. Ако би трябвало да преместите масата на друго място, покрийте тв приемника, разчистете бюрото, оставете телефона в другата стая, обърнете се с лице към стената и така нататък

2. Внимателно подхождайте към избора на място за учене

Приблизително същия трябва да бъде методът ви към избор на място за учене. Ясно е, че за студентите, живеещи в общежитие, изборът е дребен. Но в случай че имате опция да избирате, тогава обмислете. Например: спалнята не е най-хубавото място. Като цяло, от време на време даже вашият дом не постоянно е подобаващото място. Може и околните ви непрекъснато да ви разсейват. 

Най-очевидно подходящото място за учене е, несъмнено, библиотеката. Ако времето е удобно, можете да излезете в парка, да намерите тиха пейка, надалеч от шумни деца или да се отпуснете в безшумно кафене. 

3. Наблегнете на сложните за вас материали

По предписание, оставяйки всичко за последния миг по време на сесията, времето не всеки път се оказва задоволително да се подготвите добре по целия материал. Препоръчително е да напишете малко обобщение на наличието по всеки един предмет преди повторното му четене. Не се концентрирайте върху материала, който познавате добре. Обърнете внимание на тези моменти, чиято идея не сте могли да разберете изцяло и наблегнете на тях.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР