Ученът Веселин Бончев се е срещал с Макафи и искал

...
Ученът Веселин Бончев се е срещал с Макафи и искал
Коментари Харесай

Български учен от БАН за срещите си с Джон Макафи

Ученът Веселин Бончев се е срещал с Макафи и желал да стартира да работи за него. Описва го като забавна и странна персона, по-скоро предприемач, в сравнение с откривател. Смята, че антивирусният му програмен продукт е бил добър като концепция, само че в софтуерно отношение не е бил нещо извънредно.

За първи път Веселин Бончев, който създава антивирусни стратегии, контактува с Джон Макафи през 1990-та. Редовно му изпраща разбори на вирусите, които открива в България, а когато желае да следва в Съединени американски щати, го пита дали може да работи при него. Макафи отхвърля.

" Той ми написа едно доста смешно писмо, че има клюки, че аз съм сътрудник на КБГ и ГРУ, което е доста занимателно, тъй като аз даже не знаех какво е ГРУ ", сподели доктор инж. Веселин Бончев от Българска академия на науките.

Няколко години по-късно се срещат онлайн, на конференция в Съединени американски щати. Макафи бил забавна персона, спомня си Бончев, не толкоз механически човек, колкото бизнесмен и предприемач, който хваща опцията " за опашката ". Направил милиони с антивирусната си стратегия. По това време в света имало към две дузини вируси и учените търсели стратегия за всеки съответен. Макафи обаче измислил друго.

" Една стратегия, която се обновява постоянно и която има база данни, която обгръща всички известни на разработчика вируси, тъй че потребителят просто смъква програмата, пуска я и тя си знае каквото откри какво да прави с него ", споделя доктор инж. Бончев.

Бончев споделя, че въпреки връзките му с Макафи да били по-скоро хладни, съжалява за гибелта му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР