Учен на круизен кораб, който е плавал в най-безплодния, отдалечен

...
Учен на круизен кораб, който е плавал в най-безплодния, отдалечен
Коментари Харесай

`Аз съм работник на круизен кораб в най-отдалеченото място на света - то ви разплаква с красотата си`

Учен на круизен транспортен съд, който е плавал в най-безплодния, далечен континент в света, към момента разчувстван до сълзи от чистата хубост на мястото.

Д-р Верена Мералди има работа, за която множеството хора могат единствено да мечтаят. Тя е първият основен академик в круизната промишленост, който управлява програмата за просвета и обучение в Hurtigruten Expeditions (HX). От 2007 година тя плава на борда на корабите на норвежката круизна линия надолу от крайбрежията на Южна Америка, през страховития проход Дрейк и до Антарктида.

Населението на отдалечения континент е доста друго от това на други шест. Там не живеят локални хора, единствено учени, настанени в няколко интернационалните бази. Единствените самолети, които прелитат, доставят хранителни запаси или транспортират заможни австралийци с кръгови полети, предопределени само да изследват величието на мястото. Единствената друга компания на откривателите идва под формата на пасажери от круизни кораби, които самоуверено са се пъхнали в ледената пустота.

През последни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР