Учебният стрес и депресията са най-честите проблеми сред младите хора,

...
Учебният стрес и депресията са най-честите проблеми сред младите хора,
Коментари Харесай

Проучване: Учебен стрес и депресия мъчат младите хора в Монтана /снимки/

Учебният стрес и депресията са най-честите проблеми измежду младежите, те желае да поддържат връзка посредством конгреси, демонстрира изследване в Монтана.
Какви са ползите на младежите в общината е тематиката на проучване на Младежкия център в града. През 2022 година са извършени редица начинания, тематични срещи, подкрепени са дела на деца и младежи, направени са образования и обмени. Екипът на Младежкия център в Монтана се е срещнал с опита на Исландия и Румъния при работата с младежи. Проучването на младежките служащи и просветителните посредници за ползите, свободното време и потребностите на младежите на територията на община Монтана е осъществено в интервала ноември – декември 2022 година посредством нарочна анкета, попълнена от 168 възпитаници на възраст от 13 до 18 години. Най-активни от интервюираните са били младежите на 17 година (41,7% ), 15 година (23,2%) и 18 година (16,7%). 
„ Необходимостта от по-активно образуване и осъществяване на конгреси, на които да бъде дадена по-голяма публичност на потребностите и желанията на младежите в града, се поддържа от 94,5% от младежите. Те имаха опция да посочат и проблемите, пред които най-често се изправят ", заяви Александрина Здравкова, координатор на плана.
" Първият проблем, който се откроява най-вече, в 60 % от отговорите е образователният стрес. След това е депресията, само че те са взаимно свързани. На трето място е експанзията с 36 %, а на четвърто - неприятното показване в учебно заведение ", добави тя.
Нагласата на младежите да останат в родния си град е един от въпросите задавани в изследването.
" Голяма част от отговорите споделя: " Да, ние желаеме да останем в нашия град, само че единствено и само при изискване, че можем да се развиваме професионално ", което мисля, че не е изненадващо ", сподели още Здравкова.
Чрез анкетата е потърсено мнението и за идните мероприятия на Младежкия център в Монтана.
" Младежите чакат да виждат спортни фестивали, хареса им концепцията да има боулинг, да има благоприятни условия за образование в области като снимка, да има арт фестивали, фотоконкурси, да има клуб по диспути, одобрили са нашата концепция да имаме роботика, да има спортни занимания в разнообразни спортни области ", съобщи тя./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР