Учебниците до 12 клас трябва да бъдат безплатни. За това

...
Учебниците до 12 клас трябва да бъдат безплатни. За това
Коментари Харесай

Нинова: Учебниците до 12 клас да бъдат безплатни

Учебниците до 12 клас би трябвало да бъдат безвъзмездни. За това прикани Корнелия Нинова в пост във Фейсбук.

" Да е цветущ първият образователен ден на първокласниците. На добър път. На всички възпитаници, родители и учители искам една сполучлива и ползотворна образователна година. Днес звънецът бие тържествено, само че и обезпокоително. Нека ни разсъни за трупаните с години проблеми и опити в образованието.

А то е в основата на просперитета на страната и персоналната реализация на всеки. Да стартираме от учебниците. Те са неразбираеми за децата.

Трябва да се опростят, да има един учебник за един клас по един предмет и в него да написа истината за българската история и просвета. Тези учебници да бъдат безвъзмездни за учениците до 12-ти клас. Образованието би трябвало да се обвърже с стопанската система и да се възнамерява дълготрайно. Така от една страна ще осигурим фрагменти, а от друга ще задържим децата в България. Трябва да възстановим професионалните гимназии и техникумите. В държавното управление направихме съществени крачки в тази посока.

Фирмите заявяваха в Министерството на стопанската система и промишлеността от какви фрагменти имат потребност. Заедно с Министерството на образованието ги заложихме в университетите като държавна поръчка, която се финансира от страната и не се заплащат такси от студентите. Но от своя страна те имат ангажимент да работят избран период в България. Работодатели, министерства и университети работехме в екип. Тази политика би трябвало да продължи ", написа тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР