Учебната година започва с нов проблем. Учени, експерти и родители

...
Учебната година започва с нов проблем. Учени, експерти и родители
Коментари Харесай

Не от Декамерон идва опасността за подрастващите

Учебната година стартира с нов " проблем ". Учени, специалисти и родители са стартирали подписка против проучването на " Декамерон " в 8 клас. Новелите били с сексуален подтекст, което щяло да има деморализиращ резултат върху подрастващите.

Че конспектът по литература в обособените класове има потребност от главен ремонт, е правилно. Прекаленият светец обаче и богу не е мил.

Първо, " Декамерон " е рядко невпечатляващо произведение. То е доста криво-ляво на фона на останалите образци от западноевропейската литература и не остава в главата на никой възпитаник . Еротичният подтекст незадълбочено и пътем се вижда единствено от тези, създали си труда да прочетат цялото произведение. Които са малцинство. В конспекта се учат относително безобидни фрагменти, които не впечатляват никого.

" Декамерон " във типа, в който се учи, няма да разврати младото потомство, тъй като тази работа се прави от Сузанити, чалга певици, проблематична връзка у дома и пропуски във възпитанието.

Творбата на Бокачо се учи като значим стадий от средновековната литература, а не като порнографско произведение. И още нещо. Днешните 8-класници не са като тези преди 10 или 20 години. Днес те са заобиколени от всякаква информация, която доближава до тях по всевъзможни способи, на всякаква възраст. " Декамерон " няма с какво да ги впечатли.

Затова не е ясно за какво внезапно някой се сети да стачкува против текста на Бокачо. Досега същите деца да вземем за пример изучаваха наложително " Дервишово семе " на Хайтов, където има доста по-недвусмислен подтекст, само че в никакъв случай против това произведение не е имало подписки на скандализирани родители и специалисти.

Обществото ни би трябвало да разбере, че заплахите за подрастващите не се крият в учебниците по литература. Те са в екраните на смарт телефоните, компютрите, в неналичието на внимание и връзка и в изкривените модерни полезности . Така че дано оставим " Декамерон " на мира, тъй като той няма да навреди на никого. Който е угрижен за моралното и прочувствено здраве на децата, да огледа живота им отвън учебно заведение.

Автор: Десислава Любомирова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР