Учебната година скоро започва, а традиционното пазаруване за учениците е

...
Учебната година скоро започва, а традиционното пазаруване за учениците е
Коментари Харесай

Съвети, с които да свиете разходите за ученика

Учебната година скоро стартира, а обичайното извършване на покупки за учениците е в разгара си. Без значение дали детето ви е първолаче или за поредна година ще прекрачи прага на школото, подготовката за учебно заведение бърка надълбоко в родителския джоб.

Ето няколко съвета, с които може да свиете разноските към ученика, с цел да може да се концентрирате единствено върху вълнението от учебния звънец.

- Без подарък за учителката не може - заменете цветята с билки

Всички възпитаници ще подарят на госпожата цветя, само че дали тя има място, където да постави 20 букета? Освен това цветарските магазини подвигат цената на цветята към 15 септември. Бъдете истински подарете й билков букет, който сте набрали сами. Хем ще се разноските, с цел да съберете билки, хем ще покажете на детето си, че за положителният подарък не е наложително да се дадат доста пари, този ще ви коства единствено разходка. А учителката ще се любува на благоуханен чай през зимата.

-Не купувайте, тъй като облеклата на детето ви би трябвало да са нови

Ученикът ви евентуално има превъзходен тоалет, който е носил единствено един път на някоя женитба или по различен мотив. Не бъдете потребители, ползвайте облеклата още веднъж, единствено тъй като е 15 септември не би трябвало да купувате нещо ново, в случай че имате към този момент подобаващи облекла.

-Купувайте облекла втора ръка

Дрехите втора ръка стават все по-модерни. Може да откриете публични и ежедневни облекла, в случай че посетите магазин, уебсайт или разгледате групи, където продават частни лица. Ще спестите пари, ще дадете образец на детето си да мисли за природата.

-Не персонализирайте

Персонализацията подвига цената. Разбира се, детето ви ще се радва, в случай че има несесер с неговото име. Но по-евтино ще ви коства, в случай че изберете изчистени разновидности за всички дребни предмети, които би трябвало да купите. Известните анимационни герои, футболни тимове и други "идоли " за децата, също излизат по-скъпо, когато са брандирани на продукта, който си купувате.

-Приготвяйте храната на детето у дома, в случай че му дават в учебно заведение
Училищата дават храна на учениците, само че не и на огромните. Извън учебно заведение е цялостно с варианти за ядене, които нормално костват доста пари, а и не са здравословни. Пригответе нещо за ядене на детето си. По този метод ще спестите пари и ще знаете с какво се храни то.

-Учебници втора ръка

По същия метод като с облеклата, можете да спестите към 50% от разноските за учебници, в случай че ги купите втора ръка. Попитайте по-големи деца, проверете в книжарниците. По-важно е детето ви да има предпочитание да ги отваря, а не да има искра по корицата.-Използвайте още веднъж

Ако към този момент имате един възпитаник у дома, проверете какво може да ползвате от неговите учебни такъми за по-малкото ви дете. Погледнете и какво сте купували на детето за детската градина. Моливите и пастелите, които сте употребили в детската, могат да влязат в приложимост и в учебно заведение.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР