Учебната година ще започне без маски и тестове за учениците,

...
Учебната година ще започне без маски и тестове за учениците,
Коментари Харесай

Здравният министър: Учебната година ще започне без маски и тестове за учениците

Учебната година ще стартира без маски и проби за учениците, разгласи служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев.

Пред бТВ той уточни, че ограниченията против ковид се свеждат до съблюдаване на отдалеченост, проветряване на пространствата и персонална хигиена. Ограничения може да има за съответна паралелка, в случай че има инфектирано дете.

От понеделник искащите могат да си слагат бустерна доза с приспособена иРНК ваксина, сподели Меджидиев. Личните лекари ще могат да имунизират и пациенти отвън листите си:

" Ние сме безусловно подготвени за посрещане на каквато и да била вълна. В момента натовареността на болничната система е доста дребна. Успяхме с анекса, който подписахме сред Здравната каса и Лекарския съюз, да се запазят интензивните кревати в болничните структури като брой такива, каквито бяха по време на изключителната епидемиологична конюнктура, в най-тежкия миг ", сподели министърът.

Меджидиев изясни, че е върнал хартиената рецепта от 1 ноември, с цел да може да се предписват лекарства и тук-там, където няма интернет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР