Учебната година ще е предизвикателство в условията на пандемия. Добре

...
Учебната година ще е предизвикателство в условията на пандемия. Добре
Коментари Харесай

Проф. Денков: Удивен съм от безотговорността на хората, които отказват да спазват мерките

" Учебната година ще е предизвикателство в изискванията на пандемия. Добре е да има непоклатимост в МОН. Науката ми липсва ".

Tова сподели служебният министър на образованието проф. Николай Денков в предаването „ Денят онлайн “ по NOVA News.

" Трябва да има последователност. Образователната система има потребност да се надгражда ", акцентира той.

На въпрос какъв е рискът учебните заведения да се трансфорат в инкубатори на болест, просветният министър отговори: " Това, което ще се случи след 15 септември, зависи от ограниченията, които се съблюдават от родителите, децата и учителите. Удивен съм от безотговорността на хората, които отхвърлят да съблюдават ограниченията. Ако не се съблюдават, ни чака нова Коронавирус вълна. Постарали сме се да минимизираме риска на 15 септември “, изясни той.

" Трябва да спазим правилото да не стопираме образованието. Миналата година това не беше спазено. Решението е, в случай че няма заповед на министъра на опазването на здравето да се затвори всичко, да не стопираме образованието на децата “, увери министър Денков.

" Най-малките деца имат потребност от доста повече подпомагане, с цел да се включат в електронно образование. По-големите деца имат подготовка от предходната година. 7. и 12. клас срещат проблем при подготовката при онлайн образованието по тази причина ще бъдат присъствено в учебно заведение “, съобщи министърът на образованието.

" Разделението в системата е на по-предпазливи и такива, искащи присъствено образование непременно. Различното от предходната година е, че в този момент имаме ваксини. Който преподавател има предпочитание, може да се имунизира. Ако срещнете вируса неимунизирани, рискът да се болестите е по-голям. Ваксинирането е непринудено. Над 30% са имунизирани, над 20% са преболедували “, уточни просветният министър.

" Децата сред 1. и 4. клас могат да поддържат връзка свободно между тях. Те би трябвало да носят маски в коридорите. Идеята е в една паралелка децата да са здрави. Има избор учителят или децата да стоят с маски в клас, никой не ги задължава “, изясни проф. Николай Денков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР