Учебната година да започва в периода 5-7 септември, малките ученици

...
Учебната година да започва в периода 5-7 септември, малките ученици
Коментари Харесай

МОН обмисля учебната година да започва в периода 5-7 септември

Учебната година да стартира в интервала 5-7 септември, дребните възпитаници да приключват няколко седмици по-късно от в този момент, а добавеното време да се употребява за по-дълги ваканции по време на самата образователна година.

Това разисква управлението на министерството на образованието и науката със обществените сътрудници, съобщи в предаването "Денят стартира " на Българска национална телевизия министър Николай Денков.

Освен зелените документи, до 20 март е допустимо да отпадне и всеобщото тестване в учебно заведение, съобщи Денков. Последна дума за това обаче ще има Министерството на здравеопазването.

"Преди началото на вълната имахме към 1000 болни възпитаници на седмица, в пика на вълната бяха 12 000, а в този момент са към 2000. Това значи, че вълната още не е отминала напълно. " - добави той.

В момента се търси механизъм за предварителна защита на експанзията и поощряване на социализацията в учебно заведение. Пуснати са анонимни анкети до шефове и възпитаници за случаите на експанзия, с които те се сблъскват и аргументите, които са предизвикали агресорите. Министърът на образованието акцентира, че за превъзмогването на този проблем е нужно и присъединяване на родителите.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР