Участващият с уайлд кард Стан Вавринка (Швейцария) се класира за

...
Участващият с уайлд кард Стан Вавринка (Швейцария) се класира за
Коментари Харесай

Вавринка стартира с победа в Ротердам

Участващият с " уайлд кард " Стан Вавринка (Швейцария) се класира за втория кръг на шампионата по тенис в холандския град Ротердам с награден фонд 1,96 милиона евро. Победителят в конкуренцията през 2015 годинанадделя над французина Беноа Пер със 7:6(4), 6:1 за час и четвърт.

Швейцарецът избави три сетбола в първата част, в която навакса закъснение от 3:5 гейма и стигна до триумфа след тайбрек. Във втория сет той доминираше и след три следващи пробива стигна до крайната победа.

За място на четвъртфиналрите Вавринка чака спечелилия от дуела сред номер 4 Милош Раонич (Канада) и Филип Колшрайбер (Германия).

Деветият в схемата Николос Басилашвили (Грузия) отстрани на старта южнокорееца Хьон Чун с 4:6, 7:6(1), 6:2 след 2:17 часа.

Басилашвили пропиля задатък от 5:3 във втория сет, само че въпреки всичко го завоюва с безапелационна игра в тайбрека. В следствие той направи серия от пет следващи гейма в третата част, с цел да стигне до цялостен поврат.

Във втория кръг грузинецът ще срещне спечелилия от срещата сред Мартин Клижан (Словакия) и Мартон Фучович (Унгария), който игра край на шампионата в София в неделя.

Казахстанецът Михаил Кукушкин изненада неприятно представителя на домакините Робин Хаазе и го в профил в първия кръг с 6:2, 7:6(4), откакто не позволи пробив мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР