Участващият с дива карта Артур Казо поднесе същинска изненада, като

...
Участващият с дива карта Артур Казо поднесе същинска изненада, като
Коментари Харесай

От дебютна мейджър победа до успех над член на топ 10: Световният №122 повали Руне на АО

Участващият с " дива карта " Артур Казо сервира същинска изненада, като отстрани международния номер 8 Холгер Руне в четири сета във втори кръг на Откритото състезание на Австралия. Мачът продължи 3 часа и 22 - 7:6(4) 6:4 4:6 3:6. В първи кръг, французинът отстрани Ласло Джере в 5-сетов дуел, като това беше първата му победа в съществена скица на Голям шлем, а в този момент победи осмият подложен в схемата и продължава изумителното си показване на Аустрелиън Оупън.

В началото на мача, двамата тенисисти разчитаха на подаването си и печелеха геймовете си. Опити за вдишване на водачеството имаше и от двете страни на корта, само че не се стигна до нищо значително в хода на целия сет и по този начин станахме очевидци на тайбрек. В дългия 13-ти гейм, Казо зададе доста високо движение на игра, като завоюва първите две подавания на Руне и си обезпечи удобна преднина от 3:0. Датчанинът въпреки всичко върна единия, само че силите му не стигнаха за повече и след 53 минути игра, участващият с " уайлд кард " сграбчи първата част - 7:6(4)

Високото равнище на игра от Казо, продължи и през втория сет, като той още в първия сервис гейм на Руне, си обезпечи две благоприятни условия за пробив, които бяха първи въобще в мача и съумя да се възползва от тях, а по-късно безпроблемно затвърди брейка. При идващото подаване на Руне, Казо още веднъж можеше да пробие, но Руне резервира хладнокръвие и откри сметката си в сета. В последвалите мигове, двамата печелеха подаванията си и след 47 минути, международният номер 122 удвои преднината си - 6:4

Натискът на французина продължи и през третия сет, като той още веднъж имаше благоприятни условия да " открадне " още първото подаване на Руне, но не съумя да се възползва и датчанинът откри сметката си. На почивката при 2:1 гейма в интерес на Руне, физиотерапевтът бе извикан на корта от датчанина, поради дискомфорт в коляното му. След това, Казо продължи да бъде тенисиста, който се усещаше по-добре на корта, като още в идващия сервис гейм на международния номер 8, го затрудни, но не можа да излезе напред. В края на сета, Руне подвигна оборотите и ясно съобщи, че не е склонен да напусне шампионата още тук и направи съдбоносен брейк при 4:5, с което взе третата част и понижи изоставането си.

По подигравка на ориста, четвъртият сет стартира с брейк, само че в актива на участващия с " уайлд кард ". Казо можеше да направи и втори пробив в идващото подаване на Руне, но не съумя да го направи и датчанинът записа първи гейм в сета за 1:2. В идващите мигове и двамата състезатели печелеха подаванията си, като Руне опитваше да затрудни оптимално сътрудника си, само че Казо играеше доста устойчиво и не позволи спадове. При 4:3, Руне можеше да върне пробива и да обърне развоя на събитията, само че не съумя да се прави. Разочарован от този факт, когато датчанинът сервираше за оставане в мача при 5:3, той позволи да загуби подаването си, с което загуби и мача и стана първият тенисист от топ 10, изнемощял от Аустрелиън Оупън през тази година.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР