Участващата с уайлд кард Каролин Вожняцки (Дания) се класира за

...
Участващата с уайлд кард Каролин Вожняцки (Дания) се класира за
Коментари Харесай

Вожняцки с първа победа на клей от 2019-а година насам

Участващата с " уайлд кард " Каролин Вожняцки (Дания) се класира за втория кръг на шампионата по тенис на клей WTA 500 в Чарлтън (САЩ) с награден фонд 922 573 $.

Датчанката победи " щастливата губеща " от квалификациите МакКартни Кеслър (САЩ) с 6:0, 6:1 за 61 минути на корта.

За Вожняцки това беше първа победа на клей от последното й присъединяване в Чарлстън през 2019-a, когато тя доближи трети си край в конкуренцията. Датчанката взе купата през 2011-а, побеждавайки на финала Елена Веснина, само че загуби мачовете за трофея от Забине Лизицки през 2009-а и от Мадисън Кийс през 2019-а.

Следващата съперничка на Вожняцки ще бъде номер 15 Ангелина Калинина (Украйна).

Американката Аманда Анисимова също се класира за втория кръг след победа над Ализе Корне (Франция) с 6:3, 6:0 за 85 минути и си обезпечи мач с лидерката в схемата Джесика Пегула (САЩ).

Турнирът в Чарлтън предложи и най-дългата среща от началото на годината в женския тенис. 22-годишната американка квалификантка Кейти Волинец надви над Аранча Рус (Нидерландия) с 6:2, 6:7(6), 7:6(6) в дуел, траял 3:43 часа.

Мачът продължи една минута по-дълго от предходния най-дълъг за 2024-а - успеха на Беатрис Адад Мая за 3:42 часа над Магда Линете (Полша) във втория кръг в Абу Даби.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР