“Участваме с вицепремиера и министър на външните работи г-жа Габриел,

...
“Участваме с вицепремиера и министър на външните работи г-жа Габриел,
Коментари Харесай

Румен Христов: Ние не печелим от тази коалиция, но се надявам България да спечели

“Участваме с вицепремиера и министър на външните работи госпожа Габриел, отговаряме напълно за външната политика, а другояче сме ко-учатници в ръководството и по тази причина приказваме, че имаме некоалиция ” – по този начин Румен Христов, замeстник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС и ръководител на Съюз на демократичните сили, отговори пред Българска национална телевизия на въпрос дали ГЕРБ-СДС е съпротива или участник в ръководството. Той уточни, че когато се вършат назначения, няма никакво разискване и никакъв коментар дружно с тях.

“Ние не печелим от тази коалиция, само че се надявам България да завоюва ”, акцентира Христов.

Държавата и институциите направиха всичко допустимо да се овладее обстановката с наводненията по Южното Черноморие, само че не би трябвало да забравяме, че естествената буря беше неудържима – 330 л/кв. м, сподели Румен Христов.

Коментира и помощите от страната, които още не са изплатени на хората и общините в карловските села, които бяха наводнени по това време преди година, изрази вяра, че това няма да се повтори.

По мотив отправени рецензии за дарените 100 БТР-а на Украйна, Христов прикани да се заиграваме с нещастието на хората и бедствието и тези БТР-и.

Днес в Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС Анна Александрова размени Стоя Стоев като ръководител на правната комисия.

“Смяната на ръководителя на правната комисия не е обвързана директно с изпълнителната власт и по тази причина първичната сделка с ротация на 3 месеца беше изпълнена ”, изясни Румен Христов.

Очаква се сериозна работа по законите по отношение на приемане на Плана за възобновяване и развиване, смяната в правосъдната система, конституционните промени, за които има и специфична комисия.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС разяснява и предложенията за промени в главния закон.

“Смятам, че някои са доста потребни, считам, че някои от предложенията за конституционни промени, както примерно националният празник, надали му е в този момент времето. В тези промени виждаме опция за надзор на основния прокурор, виждаме опция за един баланс във Висш съдебен съвет – има промяна на квотите ”, означи той, като акцентира, че тази промяна в правосъдната система не би трябвало да бъде толкоз протакана във времето.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР