“Участваме на изборите, за да променим България и да гарантираме,

...
“Участваме на изборите, за да променим България и да гарантираме,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Целта ни е да излъчим в парламента национален отбор, който да реализира политики

“Участваме на изборите, с цел да променим България и да подсигуряваме, че тази смяна ще бъде в посока на рационализация, на ускорено развиване, на достолепие и правила, които важат за всички ”. Това съобщи съпредседателят на “Демократична България ” пред Дарик.
Той посочи международните провокации, свързани с софтуерната гражданска война, с ковид и с връзките сред Съединени американски щати и Китай, и уточни, че в този момент е моментът България да тръгне по доста по-бърз път на развиване и да стартира да взема решение казуса си с човешкия капитал. “Ако на тези избори не бъде излъчена групова воля за това, ще изпуснем доста значим завой в нашата групова орис и рискуваме да тръгнем по нанадолнището ”, счита Иванов.
 Христо Иванов: Осигурете транспарантни избори и махнете тавана от 35 секции в чужбина (ВИДЕО) Христо Иванов: Осигурете транспарантни избори и махнете тавана от 35 секции в чужбина (ВИДЕО)
ЦИК да позволи видеоизлъчването от броенето на бюлетините на изборите на 4 април и да допусне самостоятелни специалисти да ревизират машините...
“Нашата цел е селекция, която да даде народен тим, който в Народното събрание да може да осъществя политики и да може да носи политическа отговорност ”, съобщи Иванов на въпрос за листите на “Демократична България ”. Той добави, че групировката няма да бъде в контрастност с наклонността да включи лекари в листите си. 
Като собствен триумф Иванов уточни превръщането на тематиката за прокуратурата и за прокурорската република като механизъм за централизация на власт в незаобиколима част от политическия дневен ред. “Тази тематика в последните месеци изкара стотици хиляди хора по улиците на страната, които викаха “Оставка, Гешев ”. Това носи гласове, носи сила, носи морална посока. Хората схващат доста добре, че без идентичен закон за всички няма нито разцвет, нито достолепие, нито независимост. И че с цел да може да има идентичен закон за всички, би трябвало да има ефикасни институции. А това зависи от прокуратурата, тъй като тя е спусъкът, тя е основателят на опцията въобще да се търси отговорност, тя е монополист в това отношение и по тази причина съм фокусиран върху нея, тъй като там е разковничето ”, съобщи Иванов. “Всеки българин с акъла си схваща безспорната връзка сред това да има правда и правораздаване и персонално той или тя да има богатство, достолепие и независимост ”, добави той.
На въпрос за бъдещи обединения в идващия парламент, Христо Иванов уточни, че “Демократична България ” доста ясно е определила алените линии. “Ние пускаме съответни сигнали - за шкафчетата с парите, за записите, нападаме Доган, нападаме Борисов. Между нас с тях има бариерен риф от съответни проблеми, които ние сме сложили и по които не можем да не работим в Народното събрание. Няма по какъв начин да се разберем с тях, да изпушим по една пура и да си кажем: “Казаното-казано, дайте да гледаме напред ”. Изградили сме този бариерен риф и това е нашата гаранция за хората ”, уточни Иванов. Добави, че има огромни тематики за промяната на страната, избрани политики, по които в идващия парламент групировката е подготвена да работи с всеки депутат.
“Амбицията ни е да покажем, че можем да бъдем ефикасни ръководещи. Със сигурност можем да бъдем невиждано ефикасна съпротива в идващия парламент. Имаме разнообразни способи да постановяваме дневен ред. Най-добрият е да получим мандат за ръководство, само че в случай че това не се случи, ние няма да търсим самоцелно коалиция. Ще има коалиция, единствено в случай че има доста висока степен на единодушие ”, съобщи Христо Иванов.
 Христо Иванов: Доган още веднъж е с порции от студения запас, кефлийско му е (ВИДЕО) Христо Иванов: Доган още веднъж е с порции от студения запас, кефлийско му е (ВИДЕО)
Демократична България изиска от Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) да даде имената на сдруженията, спечелили търговете за...
Попитан за провеждането на изборите в изискванията на ковид съпредседателят на “Демократична България ” сподели, че огромният въпрос е дали тази тематика ще потопи всички останали и дали страхът и хаосът ще спрат хората да излязат и да гласоподават. “Тук Борисов продължава да се съюзява с вируса, тъй като се надява да употребява страха на хората и да потисне изборната интензивност ”, счита Иванов. По думите му в тази ситуация държавното управление и ЦИК не си правят работата и не става дума за нормална мърлящина, а това е от изгода за ръководещите.
Той посочи, че сега са нужни ясни и поредни дейности, “не просто хазартно отваряне, с цел да не ни стачкуват ресторантьорите ”, а разпределяне на ограниченията на база на науката, на база на експертните оценки и на деликатни институционални дейности.
“А не Бойко Борисов, който заран излиза, мокри си пръста и гледа накъде духа вятърът на публичното мнение. Трябва да скъсаме с този модел, този слухарски метод към политиката, зад който се крие опцията един човек да взима всички решения и то основно в интерес на своите приятелчета от сарая и котараците. Трябва да стартираме да имаме институции, които да мислят независимо, със лична отговорност и да взимат дълготрайни решения ”, счита Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР