Участвалата в протест възрастна жена не е била обект на

...
Участвалата в протест възрастна жена не е била обект на
Коментари Харесай

Нинова и Младенов се скараха заради баба Стойна

Участвалата в митинг стара жена не е била обект на полицейска инспекция и не е притеснявана от чиновници на Министерство на вътрешните работи, съобщи от трибуната на Народното събрание министърът на вътрешните работи Младен Маринов  Младен Маринов Младен Маринов е роден на 21 ноември 1971 година в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, в отговор на въпрос от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за за баба Стойна.

Нинова попита кой е решил и кой е наредил на служителите на реда да вършат протоколи на стара жена, тъй като си е разрешила да взе участие в митинг и да изрази свободната си воля да подлага на критика държавното управление.

Припомняме ви, че 73-годишната Стойна Льонгова (баба Стойна) е една от участничките в антиправителствен митинг в София. По време на митинг към нея биват задавани въпроси и тя дава отговор на тях. Думите ѝ стават известни в ефир и за малко обикалят обществените мрежи, а съгласно Нинова по-късно старата жена е посетена от шестима служители на реда.

Министър Младен Маринов  Младен Маринов Младен Маринов е роден на 21 ноември 1971 година в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, увери соцлидерката, че през цялата си професионална кариера на служител на реда е следвал правилото, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи са длъжни да подсигуряват правото на митинг на всеки български жител.

„ В тази връзка със заповед на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи навреме е разпоредена инспекция на Трето районно поради изказвания в ефирен репортаж на стара гражданка след нейното присъединяване в митинг. Съгласно отчет на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи осъществената инспекция изрично е открила, че полицейски чиновници не са предприемали каквито и да дейности по отношение на старата гражданка. Същата не е била и обект на полицейска инспекция. В хода на инспекцията са открити следните обстоятелства. На 30 януари младши полицейски контрольор от Трето районно ръководство в столицата получава сигнал от шефа на Дома за остарели хора в жк „ Зона Б5 “, блок 4 за нарушаване на нормативните документи на обекта. Нарушена е забранителна заповед за визити от външни лица поради оповестена грипна зараза. Управителят на дома е изискал подпомагане от полицейски чиновници поради три непознати лица – жена и двама мъже. Данните им няма да оповестявам, защото нямам това право, които с влезнали при към този момент упоменатата гражданка. Същите са отказали да покажат документи за идентичност, като са се държали жестоко “, сподели още Маринов.

Той разясни, че след диалог с полицейският контрольор две от лицата са дали документи за идентичност. „ Другият мъж изрично отхвърля да спомага на полицията. Той демонстрира персоналната карта с нарушена целокупност, само че бързо я прибрал “, сподели още Маринов.

„ Същият се е опитал да напусне стаята, избутвайки жестоко чиновниците. В резултат на място е извикан и паттрул от Трето районно ръководство. Служителите от патрулната група са съставили акт на въпросния жител, поради нарушаване на Закона за българските персонални документи. По случая са направени съответните докладни мемоари от полицейските чиновници, снети са и спомагателни сведения от длъжностните лица в дома, както и от представителите на фондация, която работи на място. Към материалите от инспекцията е приложено и документално сведение на старата жена. В него тя твърди, че полицейските чиновници са извикани от шефа на дома. Отново съгласно нея същите обиждали и заплашвали органите на реда. Отново в същото сведения старата жена твърди още, че не е била притеснявана от чиновниците на Министерство на вътрешните работи по отношение на присъединяване ѝ в някакви събития “, добави министър Младен Маринов  Младен Маринов Младен Маринов е роден на 21 ноември 1971 година в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР