Участвал ли е Алексей Петров в сглобката на кабинета -

...
Участвал ли е Алексей Петров в сглобката на кабинета -
Коментари Харесай

Управляващите отричат участие на Алексей Петров в сглобката, той осигурявал логистиката

Участвал ли е Алексей Петров в " сглобката " на кабинета - мненията не престават и през днешния ден. Премиерът Николай Денков още веднъж повтори, че някогашната барета не е имал никаква роля в основаването на настоящото държавно управление.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също разгласи, че е нечиста сделка, че държавно управление се дължи на Петров, посочи обаче, че " логистиката да се срещнат Политическа партия и ГЕРБ " е осъществена от него. И двамата разясниха думите на президента ръководи ли се страната от задкулието.

Според премиера не е правилно, че страната се ръководи от задкулисието. Николай Денков оспори и думите на президента, че няма никакво значение какво споделя министър-председателят.

" Това, което приказва един или различен по този метод, са празни приказки ще го нарека. Атаки, както виждате, има от опозицията, обикновено, има от президентството, бих споделил, че е малко изненадващо, тъй като ролята на президента по конституция е напълно друга. Това, което е значимо за нас, е да успеем да работим умерено ".



Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също разяснява думите на Румен Радев.

" Президентската институция има две съществени задания. Първата е да сплотява, втората - в случай че има рецензии - да ги подлага на критика, като всяко едно държавно управление има потребност от това. С първата той (Румен Радев - б.р.) не се оправя ".

На въпрос ще има ли проблеми в " сглобката " след вчершаните думи на Борисов, че Алексей Петров е взел участие при основаването на държавното управление, Денков съобщи:

" От самото начало знаехме, че ще има напрежение в тази структура и тя е съврзана с другите политически ползи на участниците, само че аз фактически не виждам по никакъв метод роляата на Алексей Петров в това ".

Българска национална телевизия: А в случай че се окаже, че той има някакава роля, вие ще подадете ли оставка?

" Няма никаво значение това. Аз с Алексей Петров в никакъв случай не съм го приказвал, в никакъв случай не ме е интересувал. Ако някой различен беше министър председател и той е поемал някакави задължения към Алексей Петров, питайте го. Мен това не ме интересува. Питайте Кирил Петков, питайте Бойко Борисов, това са хората, които могат да ви кажат нещо по въпроса ".

Днес Борисов разясни думите си от през вчерашния ден, като сподели, че в действителност е нямало физическа среща с Алексей Петров при съставянето на кабинета.

" Спекулация е, че това държавно управление се дължи на Алексей Петров. Той реализира логистиката. След противозаконните арести, след всеобщите арести по страната от тяхното Министерство на вътрешните работи, диалог сред нас не можеше да се реализира. Просто физическата среща беше невъзможна. Алексей Петров обезпечи тази логистика да можем да си приказваме, като е значимото тук е, че той не е участвал на срещата. Бяхме аз, Кирил и Асен. И тогава казахме - желаеме ли за България да се опитаме да създадем нещо? Аз да преглътна противозаконните арести, които правихте по ГЕРБ, чегъртането и всичко останало в името на по-висшите цели ".

Борисов изясни още, че бащата на Кирил Петков също не е взел участие в срещите. По-късно при посещаване в Бургас, министър-председателят Николай Денков сподели още, че към момента не е обсъждал тематиката с Кирил Петков, който е в Съединените щати, само че въпреки всичко позволи че може би Алексей Петров се е виждал с някго.

" Не е взел участие в полемика, не е предложил имена, няма отношение към това държавно управление - да може да е имал някакво отношение, да се срещнат някой с някого, това не е сформиране на държавно управление ".

През идната седмица ще има среща сред водачите на Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ. И Денков, и Борисов, разясниха през днешния ден, че е реализирано единодушие сред двете обединения по какъв начин да наподобява антикорупционния закон и той ще бъде гласуван на второ четене в Народното събрание.

Темата дали Алексей Петров е бил медиатор при съставянето на държавното управление през днешния ден разяснява и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в обществените мрежи. По думите ѝ, единствено 24 часа откакто Борисов е удостоверил, че е имало срещи сред него, Алексей Петров и Политическа партия, през днешния ден се отметнал от това. И в същия миг казвал " аз в никакъв случай не неистина ". " Пародия ", заключава Нинова.

По тематиката работиха: Елиана Димитрова, Цветелина Катанска, Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР