TikToker получи натравяне с вода, докато изпълняваше предизвикателството 75 Hard — ето как се случи

...
Участниците във фитнес тенденция в TikTok, наречена 75 Hard, консумират
Коментари Харесай

Участниците във фитнес тенденция в TikTok, наречена 75 Hard, консумират галон вода на ден, както е продиктувано от популярната здравна програма — и сега те предупреждават другите да слушат телата си.

TikToker Мишел Феърбърн (@michellefairburn) спечели над 1,3 милиона гледания, 58 000 харесвания и 2900 спасявания, когато качи своя опит с тежък дефицит на натрий, предизвикан от строгия изискванията за прием на вода на предизвикателството 75 Hard.

Сега, подобно на жената, която твърдеше, че суровите семена от чиа растат в нея, причинявайки екстремни храносмилателни проблеми, предупрежденията на Феърбърн стават вирусни.

Видеоклипът на Феърбърн — озаглавен „Винаги слушайте тялото си. Когато нещо не е наред, слушайте!“ — предупреждава зрителите да „запомнят това видео“, ако някога обмислят да направят предизвикателство, което изисква „скапан тон вода“.

In The Know by Yahoo говори с Майкъл Хамлин – сертифициран личен треньор и основател на Everflex Fitness — за да научите повече за предизвикателството 75 Hard и потенциалната опасност, която представлява за TikTokers.

Какво представлява предизвикателството 75 Hard?

„Предизвикателството 75 Hard е популярно предизвикателство за самоусъвършенстване в TikTok, което включва ангажиране със строг набор от задачи за 75 дни подред“, обяснява Хамлин.

„Основните компоненти на предизвикателството обикновено включват:

Спазвайте диета: Придържайте се към определен диетичен план без измамни ястия или алкохол.

Упражнявайте се два пъти на ден: Участвайте в две отделни тренировки на ден, всяка с продължителност поне 45 минути. Една тренировка трябва да е на открито.

Прочетете 10 страници: Четете поне 10 страници от нехудожествена книга всеки ден.

Пийте един галон вода : Консумирайте един галон (приблизително 3,8 литра) вода през целия ден.

Направете снимка на напредъка: Правете ежедневна снимка, за да проследите физическия си напредък. p>

Докато мнозина онлайн наричат ​​75 Hard като предизвикателство, създателят Анди Фрисела твърди, че това не е фитнес предизвикателство. „75 Hard е трансформираща програма за умствена издръжливост“, се казва в уебсайта му. „Мислете за това като Ironman за вашия мозък.“

Какво е водно отравяне?

< blockquote src=https://dk79lclgtez2i.cloudfront.net/Belb5El?app=1 scrolling=no>

Водно отравяне — известно също като водна токсичност, водна интоксикация, хиперхидратация, свръххидратация или водна токсемия — възниква, когато човек пие прекомерно количество вода за кратък период от време, разреждайки концентрацията на натрий в кръвта, казва Хамлин.

„Това може да наруши електролитния баланс на тялото и да доведе до симптоми като гадене, повръщане, главоболие, объркване, гърчове и в тежки случаи дори кома или смърт.“

„Няма конкретен универсален праг за това колко вода е твърде много, тъй като зависи от фактори като индивидуален размер на тялото, ниво на активност и условия на околната среда. Ето защо следването на предизвикателство извън интернет без внимателно обмисляне може да бъде опасно.“

< h2>Експертите препоръчват ли предизвикателството 75 Hard?

„Предизвикателството 75 Hard не е медицински препоръчително за всеки“, казва Хамлин. „Въпреки че може да насърчава дисциплината и постоянството, това е изключително предизвикателство, което може да бъде физически и психически натоварващо.“

Той продължава: „Комбинацията от строги упражнения, стриктна диета и прекомерен прием на вода може да представлява риск за някои хора, особено тези със съпътстващи здравословни проблеми или уязвимости.“

Хамлин съветва: „Винаги се консултирайте с медицински специалист, преди да се впуснете в подобни предизвикателства, особено ако имате някакви предшестващи медицински състояния.“

Как да останете в безопасност по време на предизвикателството 75 Hard

За да останете в безопасност, докато опитвайки предизвикателства като 75 Hard challenge или други екстремни фитнес режими, Хамлин съветва хората да:

Консултирайте се с професионалист: Преди да започнете каквото и да е строго предизвикателство, консултирайте се с медицински специалист, за да сте сигурни, че е безопасно за вашето индивидуално здравословно състояние.

Слушайте тялото си: Обърнете внимание на сигналите на тялото си. Ако не се чувствате добре, уморени сте или изпитвате необичайни симптоми, спрете и потърсете медицинска помощ.

Умереност: Екстремните диети, прекомерните упражнения или свръххидратацията могат да навредят на тялото ви. Балансът е от ключово значение за избягване на тези рискове за здравето.

Електролитен баланс: Поддържайте подходящ електролитен баланс, като приемате адекватни количества натрий и други основни минерали.

Индивидуализация: Тялото на всеки е различно. Това, което работи за един човек, може да не работи за друг. Персонализирайте предизвикателствата според собствените си нужди и възможности.

In The Know by Yahoo вече е наличен в Apple News — !

Публикацията TikToker получи водно отравяне, докато изпълняваше предизвикателството 75 Hard — ето как се случи се появи за първи път в In The Know.

Още от In The Know:

Жена случайно заснема как мъж я преследва и души в Barnes & Noble, разкрива „страховита“ поредица от подобни атаки

Жена е откарана по спешност в спешна помощ, след като е пила перли от чай боба: „Всичко това беше грешка“

10 растения в Amazon, обзалагаме се, че дори не сте се познавали можете да закупите в Amazon

15 летни съвета за хранене, които да ви помогнат да останете здрави през този сезон

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР