Участниците в тазгодишната надпревара Shell Eco-marathon представиха своите енергийно ефективни

...
Участниците в тазгодишната надпревара Shell Eco-marathon представиха своите енергийно ефективни
Коментари Харесай

Българските отбори в Shell Eco-marathon Европа 2018 и техните автомобили бяха представени на специално събитие


Участниците в тазгодишната конкуренция Shell Eco-marathon показаха своите енергийно ефикасни коли на тържествено събитие в София на 7 юни. То се трансформира в същински празник на инженерната и иновационната мисъл, а учениците и студентите споделиха любопитни обстоятелства за своите коли, софтуерни промени и нововъведения. Екипите направиха демонстрации пред гостите и демонстрираха порив за победа на надпреварата за новаторски енергийни решения за превоза, което ще се организира от 5 до 8 юли в олимпийския парк „ Куин Елизабет “ в Лондон.

България ще бъде почтено показана от четири тима на финалите на интернационалното съревнование Shell Eco-marathon 2018. Екипите на Технически университет - София и новия тим HydRu на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ ще се състезават в категорията „ Градски вид “. В категорията „ Прототипи “ са автомобилът на дългогодишния тим „ Автомобилист “ на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ и този на екипа на Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „ Н.Й. Вапцаров “, гр. Чепеларе.

Участието на българските екипи в Shell Eco-marathon тази година е белязано и от редица нововъведения. Отборът на Техническия университет – София чества своето десето присъединяване с няколко нововъведения на своя автомобил „ Феникс “ от категорията „ Градски вид “, измежду които напълно нова система за задвижване, нова електрическа система за рекупериране на сила при прекъсване и нова спирачна система. Екипът от Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „ Н. Й. Вапцаров “ в Чепеларе е създал нова телеметрична система и е заложил на нов аеродинамичен дизайн на прототипа “STORM-K”. Управлението на автомобила на дългогодишните представители на Русенския университет тим „ Автомобилист “ е поверено на дамската част от екипа. В техни ръце ще е изцяло нов карбонов първообраз, олекотен с 40% по отношение на предходния първообраз на тима. Въздушното противодействие на „ DTT 3 “, както е името на автомобила, е понижено с помощта на новата аеродинамика. Управлението на автомобила на новия тим „ HydRu” на Русенския университет е разграничено на две елементи – кормилната уредба е напълно механична и посредством лостова система се прави завиване с предните колела на автомобила. Задвижването му се прави по електронен път чрез потенциометри и контролери, регулиращи количеството ток, което доближава до електродвигателите.

Oтборът на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в гр. Бургас, сполучливо мина предварителния кръг Shell Eco-marathon Challenger Event във Франция и ще има опцията да се състезава наедно с останалите тимове идната година с електрическия автомобил „ Batkomobil” в категорията „ Прототипи “.

„ Гордея се с достиженията на българските възпитаници и студенти, които демонстрираха порив и упоритост по пътя си към успеха. Тук пред всички нас те потвърждават, че огромните хрумвания за бъдещето се раждат точно с помощта на екипния дух. Благодарим на тези млади гении за усърдната работа и опцията да показват своите енергийно ефикасни коли. Пожелавам триумф на всички наши представители в битката към призовите места на финалите в Лондон, “ показа Камелия Славейкова, изпълнителен шеф на Shell България.

Сред формалните посетители на събитието за показване на колите бяха Н. Пр. Ема Хопкинс, дипломат на Англия в Българияи Н. Пр. Беа загар Тъшер, дипломат на Кралство Нидерландия в България.

Единадесетото присъединяване на България в Shell Eco-marathon Европа се употребява с поддръжка на Националната комисия на ЮНЕСКО за Република България, както и локалните управляващи от градовете на участниците. Тази година водещата компания за интернационален превоз Дискордиа е формален транспортьор на българските тимове до Лондон..
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР