Участниците в търсенето на 12-годишния Александър от Перник са открили

...
Участниците в търсенето на 12-годишния Александър от Перник са открили
Коментари Харесай

Откриха плюшеното мече на Сашко? Бащата смята, че синът му е отвлечен

Участниците в търсенето на 12-годишния Александър от Перник са разкрили плюшена играчка, за която се допуска че е на момчето. Снимка на играчката беше оповестена във фейсбук групата " Да намерим Сашко ".  Потребител с фейсбук име Денис Иванов е снимал плюшено мече, захвърлено в тревата. По думите му играчката е открита в " Тревата на Тева " в Перник.

 

Според мненията, при първичното изложение е било посочено, че момчето носи розова играчка. В някои от мненията се приканва фотографията с играчката  да се изпрати на полицията и бащата и играчката да не бъде местена. 

 

Междувременно стана ясно, че доброволците, които се включиха в издирването на 12-годишния Александър, приключват огромните търсения. Това заяви пред Българска национална телевизия Станислав Фердов, координатор на част от доброволците. Причината е, че към този момент седми ден няма диря от детето и все по-малко хора се отзовават в помощ за търсенето и поради утежняването на времето.

От Окръжната прокуратура в Перник оповестиха, че работят по всички версии и нито една не е изключена. От полицията оповестиха, че ще търсят тук-там, които авансово няма да оповестяват. Освен бащата са разпитани още бабата, дядото на детето, гледачката, както и педагози. Майката, която живее в чужбина, също е привикана на разпит, заяви Българска национална телевизия. 

 

Вече седми ден продължава търсенето на момчето. До този миг полицията не разкрила диря от 12-годишния Александър. Полиция, доброволци, планински спасители и кучета търсят момчето, което е с тежка форма на аутизъм. Вече се появи неодобрение измежду доброволците, които считат, че получават неверни сигнали от бащата Александър Цветанов.

 

От своя страна той изрази съмнение, че момчето е държано някъде срещу волята му. " Познавайки Алекс, не позволявам, че той би се изгубил ей по този начин в гората. Чувството ми на татко е, че той се държи някъде срещу волята му ", разяснява бащата на Александър. 

 

От през днешния ден оперативно-издирвателните дейности по търсенето на 12-годишния Александър Цветанов не престават под нова форма и ново систематизиране на силите и средствата, оповестиха от пернишката полиция.

Специалисти ревизират още веднъж и по-обстойно труднодостъпни места, настояват от там.

Шейсет чиновници на Министерство на вътрешните работи не престават издирването, а присъединяване взимат сили и средства на ОДМВР-Перник, Благоевград и Кюстендил, както и сили на ГДНП.

Извършват се издирвателни мероприятия вследствие на получена и оценена информация.

Продължава издирването на нови очевидци и хора, който биха дали информация за детето.

От началото на акцията са проверявани приблизително по 50 сигнала от жители на денонощие.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 142 от Наказателния кодекс под управлението на Окръжна прокуратура – Перник.

Разпитани са над 12 очевидци, фамилията на изчезналото дете, учителите му, както и всички, чийто данни могат да оказват помощ в издирването. Проведени са голям брой беседи и диалози с неговия татко. Назначени са 2 броя експертизи.

Издирването на Александър Цветанов продължава интензивно седми ден. Детето е в неопределеност от 11 ноември 2022 година и досега. Детайлно е тестван 20 километров радиус от мястото на изгубването му в планината „ Голо бърдо “ над Профилакториума в регионалния град. Многократно са тествани всички налични видеокамери за наблюдаване в региона, както и голям брой такива за защита на частни домове и публични пространства. Претърсени са изоставени здания, учебни заведения и детски градини в региона, жилищни и икономически постройки, шахти, водоеми и цялата гориста околност в 20 километровата зона.

Паралелно с това служители на реда и доброволци са ревизирали всички обитаеми места в общините Перник, Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци. И в тях са претърсени големи горски територии, жилищни и публични здания и места където вероятно може да се намира момчето.

Александър Цветанов е разгласен за общодържавно търсене и търсенето му се прави на територията на цялата страна. Чрез средствата за всеобща информация е публикувана негова фотография и облеклото с което е бил в деня на изгубването му, което да улесни всички при търсенето. Служители на Министерство на вътрешните работи претърсват всяко подозрително кътче.

Ръководството на ОДМВР – Перник благодари на всички, който участваха и вземат участие в издирването на Александър. Специални благодарности на хилядите доброволци, който непрекъснато със лични сили и средства се включиха в акцията. Подобно нещо не се е случвало в Пернишка област, а може би и в цялата страна.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР