Участниците в срещата от високо равнище на Г-7 във френския

...
Участниците в срещата от високо равнище на Г-7 във френския
Коментари Харесай

Меркел за Г-7: Да говорим един с друг е много по-добре, отколкото един за друг

Участниците в срещата от високо ниво на Г-7 във френския град Биариц ще разискват тематики, свързани с връзките с Русия, спора в Украйна, обстановката в Сирия и Либия, както и пожарите в бразилската част на Амазония. Това съобщи немският канцлер Ангела Меркел в седмичния си подкаст, оповестен на уеб страницата на държавното управление, предава организация TACC.

" Такава среща дава опция да се обсъдят какви външнополитически проблеми би трябвало да бъдат решени. Тук, несъмнено, ще обсъдим тематиката за Украйна, ще приказваме за връзките с Русия, ще се заемем със обстановката в Сирия и Либия, която е доста несигурна и ще задълбочим още повече нашето партньорство с Африка ", съобщи Меркел, съобщи " Фокус ".

" Да приказваме един с различен е доста по-добре, в сравнение с да приказваме един за различен, а Г-7 е чудесна опция (за това) ", акцентира канцлерът.

Според Меркел една от централните тематики на срещата на върха ще бъде въпросът за промените в климата.

" Ние сме мощно шокирани от ужасните пожари в Амазония ", сподели тя, като съобщи, че на срещата ще се разисква каква поддръжка и помощ може да бъде оказана в битката против бедствието.

Целта е „ да се изпрати явен сигнал, че би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да се спрат пожарите “, акцентира канцлерът.

„ Еманюел Макрон е прав, къщата ни гори и не можем да мълчим ", добави тя.

Наред с другите тематики на срещата, Меркел назова и другите тематики, които ще се разискват. Това ще бъдат равенството сред половете, по-специално във връзка с заплатите, здравословните проблеми и подобряването на обстановката в африканските страни.

" Само в случай че Африка се развива добре, светът може да се развива добре ", приключва Меркел. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР