Участниците в срещата на Г-20 в Рим успяха да се

...
Участниците в срещата на Г-20 в Рим успяха да се
Коментари Харесай

Г-20 постигна споразумение за ограничаване на затоплянето с не повече от 1,5 градуса


Участниците в срещата на Г-20 в Рим съумяха да се спогодят за ограничение на световното стопляне с не повече от 1,5℃ , заяви организация ANSA.

Прави се уточнението, че в плана на заключителната декларация като краен период за преустановяване на увеличението на температурата е посочен „ средата на века “ .

По този метод страните от Г-20 съумяха да утвърдят по-строги ограничаване за стоплянето на планетата, в сравнение с в Парижкото съглашение за климата от 2015 година, където температурата от 1,5℃ е вписана в пожелателен контекс т. Парижкото съглашение прокламира цели за понижаване на излъчванията на парникови газове, попречване до 2100 година на повишението на междинната световна температура с повече от 2℃ от прединдустриалните равнища и предприемане на ограничения за поддържане на стоплянето в границите на 1,5℃.

По отношение на нулевите излъчвания, за чието реализиране са посочени разнообразни периоди за обособените страни - от 2030 година (ЕС) до 2060 година (Китай) , е взета поради " разликата в позициите " на страни като Китай, Индия и Индонезия, показва източникът на ANSA.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР