Участниците в опитите на срещу COVID-19 не трябва да правят

...
Участниците в опитите на срещу COVID-19 не трябва да правят
Коментари Харесай

Учени смятат, че тестовете за антитела ще попречат на ваксинацията срещу COVID-19

Участниците в опитите на против COVID-19 не би трябвало да вършат независимо тест за антитела и в случай че това се случи, да не рапортуват резултата на лекаря, тъй че информацията да не визира проучването, споделя израелският имунолог, началник на отделението по имунология в клиниката в Йерусалим „ Хадаса ар Ха-Цофим “, професор Яков Беркун, написа БГНЕС. " На Запад, по-специално в Израел, е невероятно да се подписват участниците в каквито и да било проби, т.е. човек има цялостното право да ревизира всичко, което желае . Затова, несъмнено, те изясняват на индивида, който взе участие в тестванията, че това е нежелателно и го молят да не го прави ", сподели Беркун.
По-рано в съветския сегмент на обществените мрежи имаше известия, че някои участници в третия стадий от опитите на имунизацията вършат проби за антитела, с цел да открият дали са получили ваксина. Изказани са опасения, че сходни дейности могат да застрашат качеството на проучването . Според израелския професор това, въпреки и обратно на разпоредбите на проучването, може да се случи и в други страни. " Самият факт дали пациентът знае или не дали е получил плацебо или същинска ваксина не може да повлияе дали ще се разболее или не и дали ще има позитивен PCR тест. Той може да повлияе единствено на субективните признаци, които попълня в дневниците. Не мисля, че това ще повлияе на репутацията на имунизацията ", сподели източникът.
 Ангелов разкри по кое време ще е налична коронавирусна ваксина в България и коя ще е Ангелов разкри по кое време ще е налична коронавирусна ваксина в България и коя ще е
По предварителни данни първата ваксина за ковид, която чакаме да пристигна в България, е тази на „ Пфайзер “, евентуално прочие..
Дори в случай че субектът разбере дали е получил плацебо или дейна ваксина, главното е, че тази информация не е налична за наблюдаващия доктор, сподели специалистът. " Когато даваме имунизацията, постоянно има контролна група, която получава плацебо. Те съпоставят признаците и честотата на двете групи. Нито участникът, нито откривателят би трябвало да знаят какво е получил индивидът. Но даже и пациентите да вършат такива проби, те не би трябвало да споделя на лекаря, тъй че най-малко лекарят да не знае дали пациентът е получил същинска ваксина или плацебо “, предизвестява професорът. Според професора качеството на имунизацията се дефинира от специфични комисии, според непоколебим протокол, които регистрират нюансите на всички стадии на тестване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР