Участниците в днешната берлинска среща за Либия са се договорили

...
Участниците в днешната берлинска среща за Либия са се договорили
Коментари Харесай

Световните лидери се договориха да спрат подкрепата за враждуващите страни в Либия

Участниците в днешната берлинска среща за Либия са се договорили да съблюдават постоянно нарушаваното оръжейно ембарго и да спрат да поддържат враждуващите либийски страни, до момента в който продължава режимът на прекъсване на огъня. Това заяви немският канцлер Ангела Меркел, предадоха информационните организации.

Договорихме изчерпателен проект, който ще разреши да се реализира прогрес. " Мога да кажа, че всички участници (в разговорите) работиха доста градивно дружно ", сподели Меркел, представена от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.
Опитите за помирение в Либия пропаднаха Силите на ген. Хафтар не престават настъплението си към Триполи
Участниците в днешния конгрес ще продължат да се срещат постоянно, с цел да подсигуряват продължение на мирния развой, тъй че народът на Либия да получи правото да живее в мир, уточни канцлерът.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш благодари на Меркел за нейните " безусловно забележителни старания " и акцентира, че главният извод от срещата през днешния ден е, че няма военно решение на спора в Либия.

Меркел и немският външен министър Хайко Маас се срещнаха през днешния ден в Берлин и с двамата противници в спора - ръководителя на интернационално приетото държавно управление Файез Сарадж и командващия Либийската национална войска Халифа Хафтар.
Световни водачи се събират на мирна конференция за Либия  в Берлин Цел на форума е постигането на дълготрайно трайно помирение в северноафриканската страна в революция
Канцлерът сподели, че и двамата са се съгласили да посочат свои представители във военна комисия, която ще следи спазването на примирието.

Сарадж и Хафтар не са взели участие в главните полемики на срещата. Разногласията сред тях към момента са огромни, сподели Меркел.

Междувременно стана ясно, че поддръжници на либийския военачалник Халифа Хафтар са затворили още петролни залежи в Либия в опит да засилят натиска върху интернационално приетото държавно управление в Триполи.

Според племенните водачи приходите от пристанищата се употребяват от Правителство на националното единодушие на Файез Сарадж, с цел да заплаща на бойци, които се допуска, че са изпратени от подкрепящата го Турция.

От находищата се добиват 400 000 барела нефт на ден. Вчера бе блокирана активността на петролното пристанище Харига в източната част на Либия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР