Участници в снощния протест пред македонския парламент против промяната на

...
Участници в снощния протест пред македонския парламент против промяната на
Коментари Харесай

Гръцко знаме горя в Скопие

Участници в снощния митинг пред македонския парламент срещу смяната на името на Македония възпламениха гръцкото знаме, оповестява "Вести ". Участниците в митинга настояха за неотложно преустановяване на договарянията и отхвърлиха концепцията за референдум за името. Те приканиха властта да се откаже от желанието за смяна на името и окуражиха опозицията да отбрани името и идентичността на македонската нация.

Предателите все в миналото ще бъдат изправени пред национален съд, обявиха участници в митинга.

Проектопредожението от седем точки е готово. Ръководителят на гръцката дипломация Никос Кодзиас тази седмица би трябвало да кацне на Международното летище Скопие и то с държавен аероплан, което ще бъде първи подобен полет от 12 години, написа "Вечер " като се базира на гръцки медии.

Изданието отбелязва, че в македонското държавно управление към момента нямат информация по кое време гръцкият министър ще дойде в Македония.

Името, спектърът на приложимост, езикът, идентичността, комерсиалната приложимост, съкращенията и акронимите са седемте точки, които се съдържат в гръцкото предложение за проектоспогодба, написа "Нова Македония ", базирайки се на гръцкия в. "Катимерини ".

"ГорнаМакедония " на "славянски " и непреведено е предлагането за името, което гръцкият министър на външните работи Никос Кодзиас е предал на премиера Алексис Ципрас, написа "Вечер ", базирайки се на гръцки медии. Те настояват, че се договаря и за промени в македонския химн, който съдържал иредентистки детайли. Според гръцките медии Скопие би трябвало бързо да инициира смяна във всички документи за персонална идентификация (лични карти, паспорти, шофьорски книжки).

Според вестник "Нова Македония " договарянията за името навлизат в нова фаза, от която значително зависи европейската вероятност на страната. Анализирайки динамичността на визити и срещи, локални специалисти правят оценка, че навлизаме във финалната фаза на дългогодишния спор за името и в това време предизвестяват да бъдем деликатни при ходовете пред противниковата страна, написа в. "Нова Македония ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР